Hämtar ytterligare ett spelobjekt från dagens Premier League-omgång där vi nu vänder blickarna mot London. Ett Crystal Palace på rejäl frammarsch kan se tillbaka på den här säsongen med stolthet när man nu ska välkomna titelaspiranten Manchester City till Selhurst Park. Anser att ”Eagles” ska kunna vara med om att tävla om poängen här där man kan fälla ytterligare en favorit. En mindre insats testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Crystal Palace – Manchester City
  • Spel: Crystal Palace dubbelchans
  • Odds: 3,05 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 17.10 27/4

Crystal Palace gick segrande ur London-derbyt mot West Ham och har nu inte bara säkrat kontraktet, man ser även ut att bli den främsta nykomlingen i Premier League den här säsongen där man även kan gå in för och avsluta på en position i den övre halvan av tabellen. Med tanke på att ”Eagles” endast hade plockat poäng i en av de 10 inledande ligamatcherna får det här lyftet ses som en fantastisk bedrift. Tony Pulis, som ersatte den avgående Ian Holloway tidigt in på säsongen, har verkligen lyckats stabilisera det här lagbygget som går mot en intressant utveckling där man har toppat formen. Man har nu plockat maximala 15 poäng från sina 5 senaste matcher, där man bland annat har besegrat både Chelsea och Everton, och än mer imponerande att man även har hållit nollan intakt i 4 av dessa bataljer.

Hemmalaget kommer till spel med frågetecken på Marouane Chamakh samt Kagisho Dikgacoi, i övrigt är truppen intakt.

Manchester City studsade tillbaka efter en svagare period där man besegrade West Bromwich med 3-1 för att därmed inte halka efter ytterligare i jakten på ligatiteln. En titel som inte längre är i ”The Citizens” egna händer efter förlust mot toppkonkurrenten Liverpool, vilket följdes upp med ett oväntat poängtapp mot Sunderland, vilket innebär att man troligtvis måste gå rent samtidigt som man måste få hjälp av tidigare nämnda Liverpools kommande 3 motståndare. Även om bortalaget kan blicka tillbaka på en rad fina prestationer, där anfallsspelet stundtals har varit briljant, så kan den här säsongen eventuellt avslutas med relativt stor besvikelse där man för någon sedan hade chans på ytterligare 3 (ligacupen avklarad) titlar.

Bortalaget kommer till spel utan spanjorerna David Silva och Jesus Navas, där den förstnämnde herren tvingades utgå i veckan. Frågetecken på Yaya Touré medan Matija Nastasic stryks sedan tidigare.

crystalpalace_200x200mancity_200x200

Manchester City måste gå för fullpoängare medan Crystal Palace egentligen inte motiveras mycket mer än prestigen av en placering bland topp-10. Bortalaget har därmed avsevärt mycket mer att spela för, och även om man också ska se till att man besitter en något högre grundkapacitet så ser jag det här som en svår och lurig bortamatch för Citys del i dagsläget. Palace spelar med stort självförtroende där jag menar på att man kan göra det svårt för motståndet på ett livligt Selhurst Park.

Det har tagit sin tid för Tony Pulis att få ihop det här spelarmaterialet, där över 17 nyförvärv (sedan sommaren) har använts under säsongens gång, för att spela den typen av fotboll som gynnar det laget som går för överlevnad. Det defensiva grundspelet har satts i främsta rum och det är även det som får ses som ledmotivet till dessa 5 segrar inom loppet av 22 dagar. Noterbart under Palace segertåg är att man i snitt har haft ett bollinnehav på ca 36 procent i dessa matcher och att man i endast en av dessa matcher har haft fler avslut mot mål än motståndaren, trots en målskillnad på 9-2. Det nämner en del om hur pass väl man bemästrar det låga försvarsspelet med en stark och svårforcerad centrallinje där man inte har något emot att låta motståndaren stå för det konstruktiva och agera som det spelförande laget för att sedan ställa om på sina kvicka och irrationella yttrar.

Manchester City har gått från att vara favoriter till utmanare, utöver resultaten anser jag nog att det även syns till i prestationerna i sin helhet. Trots segern senast mot West Brom lyckades motståndet få igenom relativt många bollar mot Citys box, om än utan utdelning. I vilket fall som helst blev det den 5:e ligamatcher i följd där man misslyckades med att hålla nollan intakt, och med tanke på hur pass väl försvarsspelet hos Palace står sig i nuläget så vill jag nog tro på möjligheterna till att man lyckas stänga ner City någorlunda. Bortalagets anfallsspel är alltjämt vasst, men inte fullt så lika lysande i nuläget att jämföra med hur man stundtals har sett ut under säsongens gång där ingen av lagets ”9:or” visar upp någon större dagsform. Aguero har störts av muskelskador och inte kommit upp i nivå medan David Silva däremot, som har sett skarp ut, tvingades utgå med en fotskada senast och saknas därmed här. Även frågetecken kring spelmotorn Yaya Tourés status även om han ser ut att kunna komma till spel.


Ett inspirerat hemmalag kan nog ha det som krävs för att göra det här till en inte alltför bekväm uppgift för favoriten och med den fantastiska formen ser jag över 3 ggr på hemmapoäng som spelbart. Halvgarderingen testas. Dubbelchans på Crystal Palace spelas med en låg insats.

/Puyol