Säsongens allra sista helg med Premier League-fotboll närmar sig tyvärr sitt slut, men innan dess ska 4 matcher spelas av under veckan där tillställningen här på Selhurst Park i London får ses som en av de mer betydelsefulla för utgången i toppen. Ett Crystal Palace på uppgång tar emot Liverpool vars titeldrömmar inte ser lika möjliga ut efter bakslaget i den förra omgången. Bortalaget är briljant framåt men alltjämt inte fullt så lika effektivt på att freda det egna målet. Kan eventuellt avspegla sig även i den här matchen där en spelform testas därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Crystal Palace – Liverpool
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,91 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00 5/5

Crystal Palace lyckades inte stå emot Manchester City och därmed bröts den imponerande raden på 5 fullpoängare i följd. ”Eagles” har utvecklats enormt under säsongens gång där Tony Pulis har fört sitt manskap till en stabil placering i mittenskiktet, vilket får ses som ett väldigt gott resultat med tanke på hur nykomlingen inledde säsongen. Defensiven har slipats avsevärt i takt med att det här spelåret har rört sig framåt där man agerar med trygghet i sitt grundspel på egen planhalva, något som har banat väg till många poäng. Däremot kommer man behöva bygga vidare på sitt anfallsspel och även om man har förbättrats på slutet så har man nollat i alldeles för många matcher, framförallt innan årsskiftet. Palace har, tillsammans med Norwich, endast slagit in 28 mål vardera under denna Premier League-säsong vilket man är sämst med – att jämföra med Luis Suarez hos motståndet som på egen hand har skjutit in 30 mål i toppen av skytteligan.

Hemmalaget kommer till spel med en trupp som är helt fri från skador och avstängningar där samtliga spelare är tillgängliga för spel.

crystalpalace_200x200liverpool_200x200

Liverpool har varit fantastiskt den här säsongen, även här med en manager i Brendan Rodgers som har utvecklat en vägvinnande spelidé i den röda delen av Merseyside där ”Reds” går mot sin främsta säsong på många år. Man har däremot tappat initiativet till den första ligatiteln på närmare 24 år där man ser ut att falla på målsnöret. Den lysande formen med 12 vinster i följd, samtidigt som man var obesegrat i ligaspelet sedan årsskiftet, bröts i toppmötet med Chelsea där förlustsiffrorna skrevs till 0-2 hemma på Anfield där man inte fick utdelning för sitt enorma bollinnehav och ett flertal avslut mot mål. Första gången man nollades efter mål i 25 ligamatcher i följd där lagets anfallsspel stundtals har varit alldeles briljant med ett snitt på ca 2,65 mål/ligamatch. Även om man har visat upp en del brister i försvarsspelet, att jämföra med de övriga lagen i toppskiktet, har man klarat sig väldigt bra och långt på att spela på sin styrka.

Bortalaget får klara sig utan Jordan Henderson som alltjämt är avstängd. Frågetecken på Daniel Sturridge som stod för ett sent inhopp förra helgen men som inte har kunnat träna fullt ut. José Enrique är långtidsskadad och stryks sedan tidigare.


Den här matchen kommer testa Liverpools karaktär. Man kommer in till det här mötet med vetskapen om att man, utöver att man måste gå rent, måste ta in minst 9 mål på Manchester City som har två hemmamatcher kvar att spela den här veckan mot lag som inte har någonting att spela för. Man måste ge det en chans redan här där man måste kliva framåt hela vägen och det mot ett Crystal Palace som har en välfungerande defensiv för dagen. Samtidigt ser jag ingen större anledningen till att tvivla på bortalagets anfallsspel som sällan går tomhänt och som är kapabelt till att även sätta motståndets trygga, men något långsamma, centrallinje i rörelse. I samma veva är det ett Liverpool som, trots att man har det främsta poängsnittet på resande fot så här långt in i ligaspelet, har släppt in minst ett mål i 14 av 18 bortamatcher. Palace har, utöver bommen senast mot City, varit hyggligt framåt på slutet där man målade i 5 raka matcher (mot Chelsea och Everton bland annat) innan dess. Noterbart att man i en klar majoritet av dessa matcher har haft ett relativt lågt bollinnehav (ett snitt på ca 36 procent) samt haft färre avslut än sina motståndare, där man förlitar sig till ett omställningsspel samt tyngd i luftrummet, vilket kan vara tillräckligt.

Något oförstående till att man placerar sig närmre dubbla insatsen på den här spelformen när hemmamål ligger på 1,67. Medelinsatsen testas på båda lagen att stå för minst ett mål i matchen. Spelet hittar ni under menyn ”alla marknader”.

/Puyol