Mer Premier League-fotboll när vi hämtar ett fjärde och sista spelobjekt från lördagens intressanta utbud, här med en serieledare som kan ta ytterligare ett steg mot en sensationell ligatitel. I London och på Selhurst Park tar Crystal Palace emot ett Leicester som går för guld, och man gör det med en väldigt positiv trend medan hemmalaget inte står att känna igen efter en riktigt fin inledning. Ser inga anledningar till att gå emot gästernas möjligheter där en gardering testas.

  • Match: Crystal Palace – Leicester
  • Spel: Leicester draw no bet
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 19/3

Crystal Palace har rasat efter att ha utmanat toppskiktet under den inledande tredjedelen av säsongen, men en oerhört svag trend har nu försatt ”Eagles” i en position där man faktiskt kan blandas in i nedflyttningsstriden. Man är 8 poäng upp på närmsta lag nedanför nedflyttningsstrecket, avståndet kan dock fortsätta att krympa även efter den här helgen. Räknar man bort framgångarna i FA-cupen, där man faktiskt har kvalificerat sig för den ena semifinalen, så står man (i ligaspelet) utan en seger ända sedan jul. Palace har nu gått 12 ligamatcher utan att plocka någon fullpoängare och där man som bäst har skrapat ihop 4 oavgjorda resultat, och än mer anmärkningsvärt att man ändå har haft ett förhållandevis behagligt spelschema under den här perioden. Alan Pardews manskap har återigen börjat hitta målet, men man har lidit av att man har saknat en kvalificerad striker under hela säsongen. Connor Wickham, som jag anser är relativt medioker för den här nivån, började dock hitta rätt med 4 mål på två starter innan han blev skadad. Noterbart att spelmotorn Yohan Cabaye och mittbacken Scott Dann delar på ledningen i den interna skytteligan, vilket säger en del om lagets svårigheter så här långt. På slutet har dock försvarsspelet varit ett ännu större bekymmer och nu har man släppt in minst två mål i 8 av sina 10 senaste ligamatcher.

Hemmalaget saknar alltså Connor Wickham som ett alternativ på topp medan James McArthur och Jason Puncheon är borta säsongen ut. Även Marouane Chamakh är struken, han har dock fått väldigt sparsamt med speltid.

crystalpalace_200x200leicester_200x200

Leicester närmar sig alltmer en av de, i modern tid, absolut största sensationerna i de stora ligorna i Europa. Man kommer in till det här mötet med ett försprång på 5 poäng ner till närmast jagande Tottenham och Claudio Ranieris manskap har nu stärkt upp ytterligare med en slipad defensiv som också kan vinna fotbollsmatcher. På kort tid har man samlat på sig 3 st 1-0 vinster, och där anfallsspelet har varit mer framstående och effektivt under stora delar av säsongen så kan man nu även stänga igen när det väl behövs, för det är viktigt att poängtera att den här tabellplaceringen inte har byggts (just Palace var det första laget man höll nollan emot i omgång 10) på att defensiven har varit solid från start. ”Foxes” har, till skillnad från motståndet, en bra trend bakom sig med segrar i 5 av de 7 senaste ligamatcherna och däremellan har prestationerna mot Arsenal och West Brom varit bra och där poängskörden kunde ha varit större. Utmärkande för Leicester att man har varit tryggt i sin spelidé hela vägen och även om man inte är fullt så kreativt, utöver att Riyad Mahrez och Jamie Vardy har varit två fantastiska poängspelare, så är man väldigt tydligt och konsekvent i de spelvägarna man söker. Ytterligare ett plus man oerhört samspelt med nästintill samma startelva från match till match.

Bortalaget fortsätter att komma till spel med truppen intakt och det blir ytterligare en match utan varken skador eller avstängningar inför.


Man väntar fortfarande på att Leicester ska åka på någon form av reaktion, men den här garderingen känns fortfarande fullt gångbar. Leicester har inte förlorat mer än 4 av sina 39 senaste Premier League-matcher medan Crystal Palace inte har vunnit en ligamatch på 3 månader, och även om man inte är sämre i grunden så bär man under 2016 på ett sämre facit än exempelvis Aston Villa. Inget av lagen trivs alltför mycket med att föra spelet, vilket kan komma en intressant faktor till det här mötet, men i första hand så anser jag nog att gästerna är mer bekväma vid att försvara sig från en sådan position. Leicester att vinna matchen men med insatsen åter vid ett oavgjort resultat testas med medel.

/Puyol