Toppen mot botten i den här matchen och jag har saken klar för mig!


Crystal Palace – Bristol City
Spel: Crystal Palace -1 (Asian handicap)
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Crystal Palace ligger fyra i tabellen och har 4 poäng upp till direktplatsen till Premier League och det är givetvis dit man har siktet inställt och då måste man vinna matcher som denna när man möter bottenlag. Formen är stigande för laget som ser starkare ut för varje match som går nu. För 3 matcher sedan slog man Charlton på hemmaplan med 2-1 i en match där man låg under med 0-1 men vände sista kvarten till seger. I matchen efter det mötte man hemmastarka Watford på bortaplan och även där hamnade man i underläge men denna gången med 2-0. Trots det visade man återigen disciplin och lyckades kvittera till 2-2 i sista 30 minutrarna i matchen! Man hade fullt självförtroende när man i senaste matchen hade ett toppmöte mot Middlesbrough och det visade sig på resultatavlan också då man vann med förkrossande 4-1!

Crystal Palace är seriens tredje bästa hemmalag med 10-5-1 som resultatrad och man har fina 39-18 i målskillnad. Noterbart är att man gjort flest mål på hemmaplan av alla lagen i serien och nu möter man seriens sämsta bortalag…  Till den här matchen kommer man alltså med bra form, bra självförtroende och dessutom har man återigen hemmafavör vilket väger tungt här!!

Motståndarna Bristol City ligger i botten och har 4 poäng upp till säker mark. Man har 3 segrar och 3 förluster på sina 6 senaste matcher och noterbart är att lagets 3 förluster har kommit på bortaplan. Som ni förstår har man stora bekymmer i sitt bortaspel och lagets resultatrad 3-2-11 är inget som skrämmer och målskillnaden 15-26 gör att man är seriens sämsta lag på bortaplan! Formen är därefter då man har 5 raka bortaförluster om man räknar in förlusten i FA-cupen mot Championshipmotståndet Blackburn också. Man har inte imponerat i någon match direkt och målskillnaden på dessa matcher skrivs till 2-9 och nu ställs man alltså mot ett av seriens bästa hemmalag. Finns det något som talar för Bristol C här?


Crystal Palace har seriens vassaste målskytt i sitt lag då anfallaren Glenn Murray leder skytteligan med sina 26 mål i år. Han öser in mål för sitt Crystal Palace och han kan mycket väl ordna det här spelet åt oss på egen hand!

Crystal Palace har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över utan man får fortsatt klara sig utan trion McCarthy, Ward och Gabbidon här.
Bristol City har sent test på duktige försvararen Greg Cunningham. Positivt för laget är att man får tillbaka kaptenen Cole Skuse från skada men det återstår att se vad han har för matchform.