Nästa spelobjekt från lördagens Premier League-omgång hämtas från London och Selhurst Park där två lag alltjämt ska spika kontraktet inför den kommande säsongen, något man ska ha goda möjligheter till med ett dugligt försprång. Crystal Palace ska ta sig an Aston Villa där det ena laget känns något stabilare för dagen. Väljer att testa en mindre insats på vinnarspelet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Crystal Palace – Aston Villa
  • Spel: Crystal Palace
  • Odds: 2,15 @ William Hill
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 16.07 12/4

Crystal Palace inledde sitt återtåg tillbaka till Premier League med att förlora 9 av sina 10 inledande matcher, en start som bidrog till att man skrev av London-laget tidigt som en klar nedflyttningskandidat. ”Eagles” har dock rest sig med besked och går nu för ett nytt kontrakt med hela 7 poängs marginal på säker mark. Sedan Tony Pulis, fd mångårig manager i Stoke, tog över har endast 7 lag i ligan plockat fler poäng, vilket är anmärkningsvärt, där hans manskap nu är inne i en väldigt positiv trend. Man har under säsongens gång hämtat in rätt spelartyper som har börjat spela sig in för varje månad som går där framförallt försvarsspelet har varit vägvinnande, nu med endast 2 insläppta mål över de 5 senaste ligamatcherna. Knallen hemma mot titeljagande Chelsea (1-0) följdes upp med en storseger borta mot Cardiff (3-0) vilket även var de första spelmålen Palace har stått för på bortaplan sedan årsskiftet. Tillbaka på Selhurst Park nu där man trivs något bättre och som står för närmare 68 procent av poängskörden.

Hemmalaget saknar Dwight Gayle sedan tidigare, vilket även är det enda alternativet som skrivs av. I övrigt är den relativt stora truppen intakt.

palace.gif-467612

Aston Villa kommer in till den här omgången på lika många poäng (34) som motståndet, vilket innebär att även Birmingham-gänget har ett relativt betryggande avstånd ner till lagen nedanför nedflyttningsstrecket. Men efter att ha inlett föregående månad på ett skapligt sätt med dubbla segrar så hade man nog antagligen hoppats på en högre placering i tabellen innan de ojämna prestationerna åter blev ett faktum och nu har man tappat ytterligare. 3 raka förluster mot Stoke, Manchester United och nu senast hemma mot Fulham i en position som jumbo ser åter ut att ha hämtat tillbaka ett något instabilt försvarsspel från fjolåret där man står på 10 insläppta mål under dessa matcher. Samtidigt ser man åter ut att vara något håglöst framåt med endast ett spelmål under samma period vilket även får tillskrivas den rådande problematiken med skador. Fjolårets och även den här säsongens ledande målgörare för ”The Villans”, Christian Benteke, har råkat ut för en allvarlig hälskada och blir borta det närmsta halvåret, något som bidrar till att man saknar spets.

Utöver Christian Bentekes frånvaro på topp har bortalaget även ett antal frågetecken på Gabriel Agbonlahor (sjukdom), Fabian Delph och Karim El Ahmadi (skador). Samtliga förväntas komma med i truppen, men återstår att se vilka som kan stå redo inför en startplats. Chris Herd, Gary Gardner och Libor Kozak är långtidsskadade sedan tidigare, utöver Jores Okore samt Charles N’Zogbia som i princip har varit borta sedan säsongen drog igång.


Jag anser att Palace, med ett kollektivt försvarsspel som är mer än välfungerande för dagen, ska ha rimliga möjligheter till att stänga ner motståndet och även hålla nollan intakt, vilket skulle förenkla förutsättningarna till en fullpoängare. Man har de tunga pjäserna centralt för att möta upp en något trög target i Grant Holt som troligtvis kommer få chansen på topp för ett smått skadedrabbat Aston Villa vars spel, till skillnad från hemmalaget, inte stämmer fullt ut på båda planhalvorna. Hemmalaget står för stabilitet i dagsläget, man spelar enkelt och med större trygghet i sitt grundspel. Palace har, sedan Tony Pulis tog över, tagit 16 av 18 poäng hemma mot lagen från plats 10 och nedåt i tabellen där man får ses med hyfsade möjligheter till att få med sig något även från det här mötet.

Crystal Palace att vinna matchen och plocka ytterligare en fullpoängare testas strax under medel.

/Puyol