Ett spelobjekt ute till den sena lördagsmatchen, nu så även ett spel i den tidiga. London-derby på Selhurst Park där botten mot toppen gör upp när nykomlingen Crystal Palace drabbar samman med Arsenal. Spelar på en individuell prestation där en spelare verkar ha toppat formen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Crystal Palace – Arsenal
  • Spel: Aaron Ramsey målskytt
  • Odds: 2,95 @ Nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 13.45 26/10

Crystal Palace har inte haft något roligt återtåg till högstaligan så här långt där managern Ian Holloway avgick tidigare i veckan. Man har förlorat 7 av 8 matcher där distansen ovanför nedflyttningsstrecket har börjat växa sig tidigt. Arsenal går desto starkare där man nu toppar på ensam serieledning. Bortser man från premiären som förlorades hemma på Emirates så har man nu plockat 19 poäng av 21 möjliga i de efterföljande 7 omgångarna.

Crystal Palace kommer till spel utan Jack Hunt, Jonathan Williams, Patrick McCarthy och Glenn Murray där de två sistnämnda är långtidsskadade sedan tidigare. Arsenal har inget nytt på sin skadelista även om det finns frågetecken kring Jack Wilshere och hans status. Theo Walcott, Lukas Podolski, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby och Yaya Sanogo saknas sedan tidigare.

Aaron-Ramsey-Arsenal-FC-2013-HD-Wallpaper

Arsenal har ett antal skador sedan tidigare på de offensiva positionerna vilket har minskat alternativen längst fram. Mesut Özil har briljerat sedan sin ankomst, men den som har tagit störst kliv framåt i sin utveckling är Aaron Ramsey som har varit lysande under säsongens gång. Den unge walesaren, som inte direkt kan kritiseras längre, bär numera på ett visst ansvar där han har stått för ett antal poänggivande spel de senaste månaderna där han har vuxit fram som en nyckelspelare.

Aaron Ramsey är en tvåvägsspelande mittfältare som börjar trivas alltmer i en offensiv roll. Tycker inte att han sitter inne på något större skott egentligen, men har trots det hunnit bjuda på ett par skarpa avslut. Den främsta egenskapen är dock löpningarna in i boxen och att komma rätt till bollen som har legat som grund för målen, där det antagligen inte skadar att den tidigare nämnde Özil och hans passningsfötter finns att tillgå.

Ramsey har nu gjort 9 mål på 13 klubblagsmatcher (Premier League samt Champions League-gruppspel och kval) den här säsongen, vilket är ett vasst facit med drygt 0,7 mål/match hittills där han har gjort 5 mål i de 5 senaste ligamatcherna. Med det har han gjort fler mål än hela Crystal Palace-truppen tillsammans över samtliga av säsongens tävlingsmatcher. Dagens hemmalag ser sig endast slaget av Sunderland när det kommer till antalet insläppta mål, där försvarsspelet har visat upp en del brister. Här kan walesarens djupledslöpningar bli ett användbart vapen, både i omställningsspelet samt mot ett samlat försvar.


Aaron Ramsey (will score) spelas som målskytt. Närmare 3 ggr uppskattas på en så pass formstark spelare framför målet. Mangans spelförslag till matchen hittar ni här.

Testar även långskottet med minimum:
Aaron Ramsey att göra minst 2 mål 12,00 (Unibet) 0,5/10 units

/Puyol