Den kommande Premier League-omgångens tredje och det som ser ut att bli det sista spelobjektet från det engelska finrummet hämtas från Selhurst Park där vi har ett London-derby framför oss. Crystal Palace, med en så bra start som man kunde hoppas på, mot ett Arsenal som sviktade rejält i sin premiär. Även om det i slutändan kommer skilja många poäng mellan de båda lagen i tabellen så har hemmalaget alla förutsättningar till att kunna bjuda på ett liknande test som West Ham stod för i premiären och spelas därefter med en gardering.

  • Match: Crystal Palace – Arsenal
  • Spel: Crystal Palace +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,67 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 14.30 16/8

Crystal Palace gör nu sin tredje raka säsong i finrummet sedan sin återkomst till Premier League där två misslyckade inledningar har räddats upp med två skiften på managerposten. Alan Pardew, fd spelare i klubben, är en uppskattad herre i södra London efter att ha hämtats in från Newcastle och har fina siffror sedan han tog över efter årsskiftet och jag tycker nog att ”Eagles” ska ha goda möjligheter till att försvara sin position på 10:e plats i tabellen. Man förbättrade sitt anfallsspel avsevärt och under Pardews ledning förlorade man inte mer än 8 av 22 tävlingsmatcher där majoriteten av förlusterna kom till i slutskedet när kontraktet redan var säkrat. Nykomlingen Norwich besegrades på bortaplan i premiären och man borde känna sig starkt även här på hemmabanan, där Selhurst Park är en av Premier League-arenorna med bättre tryck, mot ett toppmotstånd. Man har, tills vidare, lyckats behålla Yannick Bolasie (utanför startelvan senast) och övriga nyckelspelare samtidigt som spelmotorn Yohan Cabaye är en klassvärvning. Man har en skaplig balans mellan fysik, om än kanske med en aningen trög försvarslinje, och individuell/teknisk skicklighet på de offensiva platserna med kreativa spelartyper. Man har också adderat fler alternativ till forwardspositionen, och även om jag tycker att man kunde gå på ett mer beprövat kort så är uppställningen ändå betydligt bredare nu.

Hemmalaget kommer till spel med samma trupp som senast, vilket innebär att Julian Speroni alltjämt saknas i målet medan även Fraizer Campbell och Marouane Chamakh stryks. Dwight Gayle, sparsamt med speltid under Pardew, förväntas lämna och utgår därmed också.

crystalpalace_200x200arsenal_200x200

Arsenal avslutade fjolåret väldigt starkt, försvarade sin titel i FA-cupen, hade en skaplig försäsong och besegrade Chelsea i Community Shield – bidragande till att ligapremiären blev till ett ännu större fiasko. ”Gunners” förlorade sin hemmapremiär mot West Ham med 0-2 i en match där anfallsspelet var håglöst med enorma svårigheter till att kunna driva upp tempot, man stod för individuella misstag i försvarsspelet samtidigt som det enda nyförvärvet för säsongen, Petr Cech, ingav ett osäkert intryck i målet. Att jämföra med föregående säsonger så har man inte råd att återigen stå för en svag inledning, där man ger upp ett alldeles för stort försprång till sina konkurrenter, vilket har blivit någorlunda vanligt på senare år för Arsene Wengers manskap. Med den truppen har ska man inte kunna prestera så svagt som man gjorde i den inledande omgången och man kan få liknande problem här då Palace, att jämföra med West Ham, inte kom in till den här säsongen med lika stora förändringar. Några av de främsta pjäserna hos Gunners ser inte heller ut att vara i nivå, däribland Alexis Sanchez (inhopp senast) som fick semestern förlängd pga Copa America. Bortaspelet i ligan var skapligt i fjol där man vann hälften av sina matcher, om än inte alltför övertygande där inte mer än 4 av de 19 bortamatcherna i ligaspelet under föregående säsong vanns med mer än ett måls marginal.

Bortalaget kommer till spel utan Jack Wilshere och Tomas Rosicky som alternativ till mittfältet. Frågetecken på Danny Welbeck.


Under Pardews ledning har man endast förlorat med mer än ett mål i två (av totalt 22) matcher, bidragande till att jag gillar den här spelformen. Palace kan tävla med topplagen i enskilda matcher och om man ser till gästernas prestation i premiären, som inte kan lova gott inför det här, borde man ha en relativt god tro på sig själva. Eagles har, likt gästernas föregående motståndare, kapacitet till att störa Arsenal och även om jag vill lyfta fram hemmalagets möjligheter till minst en poäng så är siffrorna på den här garderingen godkänd. Ett +1 asian handicap (insatsen tillbaka vid en uddamålsförlust) på Crystal Palace spelas strax över medel.

/Puyol