Serieledarna Crotone tar dagen innan julafton emot Trapani från sicilien och det gör man med en fin form, trots poängtappet nu i helgen borta mot Latina. Men på hemmaplan så lär vi återigen se ett Crotone som visar sig från sin absolut bästa sida, som vanligt. Man möter ett Trapani som i sin tur är som bäst hemma på ön och det ska mycket till ifall man ens ska få med sig några poäng här. Crotone ska bara ses med riktigt bra chans här!

  • Crotone – Trapani
  • Spel: Crotone över 1.5 mål
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Crotone fick bara 2-2 senast mot Latina borta i helgen efter en riktigt starkt andra halvlek. Den först halvleken hade man dock lite problem när Latina hade flera högkvalitativa chanser men lyckades hålla tätt på de flesta. Dock hamnade man ändå i underläge i första halvlek för att sedan starkt vända på skutan, men i absoluta slutet åkte man på ett baklängesmål. Nu tror jag ju på ett helt annat Crotone här när man spelar på hemmaplan. Och vi lär säkerligen få se ungefär samma matchbild som när man mötte Modena hemma förrförra helgen där man bara vann med 1-0, men som var klart i underkant. På hemmaplan så är man ju väldigt offensiva och man skapar en hel del chanser.

Vi stryker backen Claiton som är ett avbräck, men inget som ska störa offensiven. Om något så kanske man kommer bli tvungna att behöva göra 2 mål då Trapani kanske gör 1.

Crotone    trapani

Trapani kommer från ett tungt poängtapp hemma mot Pro Vercelli där det bara blev 1-1 och man kan väl inte säga att formen är på topp direkt. Senast man spelade på resande fot blev det ju dyngtorsk mot Novara med 4-1, som också ligger där i toppen. Men nu är det alltså serieledarna där vi har flera formstarka spelare offensivt. Och jag laget från Sicilien kan få det hett om öronen. För jag tror inte man kommer förbättra det dystra facit man har på bortaplan denna säsong med endast 4 mål på 9 matcher och bara 1 vinst. Tycker dessutom man släpper in lite för enkla chanser numera vilket man absolut inte bör göra mot Crotone för då lär det smälla till, och det rejält. För att man ska ta med sig poäng härifrån så kommer man nog att behöva göra 2 mål och Trapani är inte kända för att backa hem utan jag tror nog vi kan få se ett Trapani som ändå är halvt våghalsiga och halvt försiktiga.

Vi stryker ordinarie backen Romano Perticone vilket är ett tungt avbräck defensivt. Även rutinerade backen Christian Terlizzi samt mittfältarna Sodinha, Janis Cavagna och Simone Basso saknas. Inget större avbräck men ändå.

———————————————————————————————————————————————————–

Crotone trivs på hemmaplan där man kan ösa på så det står härliga till, som man ju gillar. Tror inte man är helt nöjda med 1-0-vinsten senast på hemmaplan och absolut inte nöjda med poängtappet senast i slutminuterna. Så jag tror vi får se ett Crotone som bara kör på här. Trapani har problem på bortaplan där man går riktigt trögt. man kommer inte till sin rätt helt enkelt, speciellt inte när man möter lag som gärna anfaller hela tiden, då man själva gärna vill göra det. Lär bli en tuff kväll för Sicilianarna. Jag spelar Crotone över 1.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso