Topplaget Crotone fick bara 1-1 med sig senast när man mötte Virtus Lanciano på bortaplan. Men man har inte heller övertygat på bortaplan, däremot har man övertygat på hemmaplan där man har riktigt bra facit än så länge. Nu möter man ett Ternana som kommer från en förlust hemma mot Virtus Entella där man återigen gjorde en dålig defensiv insats. Så hemmalaget borde ha bra chans att fortsätta ösa in mål här.

  • Crotone – Ternana
  • Spel: Crotone över 1.5 mål
  • Odds: 2.04 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Crotone är ett lag med bra offensivt spel vilket vi märkt den här säsongen. På bortaplan har det inte fallit väl ut vilket vi också märkt. Senast gjorde man en helt okej insats men långt ifrån perfekt när man bara fick 1-1 mot Virtus Lanciano. Nu vänder man dock hemåt där man varit nästan prickfria. Framförallt så kommer offensiven mer till sin rätt på hemmaplan vilket ju även statistiken visar, eller vad sägs som 17 mål på 6 hemmamatcher kontra 5 mål på 7 bortamatcher. När man nu möter ett lag som har ett jävla oflyt hela tiden vad gäller defensiven så känns som det passar ett hemmastarkt Crotone. Kan tänka mig att hemmalaget kommer få ytor till att göra en del mål här.

Här saknar man viktige mittfältaren Aniello Salzano, men det är snarare defensivt han kommer saknas inte offensivt. För offensivt är de 4a som gjort flest mål tillgängliga så inga problem där inte.

Crotone     ternana

Ternana slarvar och slarvar hela tiden i defensiven och man får inte med sig de resultat man kanske förtjänar på hemmaplan, på bortaplan har det dock gått deras väg senaste två matcherna även om de 2 segrarna kanske inte speglar hela sanningen direkt. Senast borta mot Pescara så fick man hjälp av en utvisning men det dröjde till slutminuterna innan man ens kunde avgöra matchen, innan dess hade Pescara nog med chanser för att själva gör mål men bommade. Det var väl bara en liten fingervisning om att man inte är så bra på bortaplan som man kanske kan tro när man läser tabellen. Nu tror jag verkligheten kan komma ikapp dom och att ett offensivt hemmastarkt Crotone kan få lite väl mycket ytor, någon gång måste det smälla flera gånger om på Ternana även på bortaplan.

Här får man visserligen tillbaka högerbacken Damiano Zanon från avstängning, men däremot är vänsterbacken Luigi Vitale avstängd denna gång. Så det kommer fortfarande vara litet avbräck på ena kanten. Vilket såklart är lite oroande då hemmalaget gärna kommer runt på kanten titt som tätt. Sen är även Manuel Coppola borta på mittfältet, och han är viktig för defensiven med sin arbetskapacitet och rutin. Så mer minus än plus om vi kollar på defensiven.

———————————————————————————————————————————————————–

Crotone är bra på hemmaplan. Framförallt får man ut mer av sin offensiv där vilket även lär visa sig denna dag. 17 mål på 6 hemmamatcher är ingen slump alls. Man fick bara oavgjort på bortaplan senast så det krävs en seger här så man inte halkar efter ännu mer i toppen. Ternana underpresterar på hemmaplan och överpresterar på bortaplan, så kan man nog sammanfatta det. man borde elt klart släppt in fler mål på bortaplan än vad man gjort men det känns som det kan lossna där, alltså att Ternana inte har lika mycket tur längre. Jag spelar Crotone över 1.5 mål till oddset 2.04. Insatsen är lite över medel. Avanti Crotone!

/ L’orso