Serieledaren Crotone tar emot Modena på hemmaplan och det finns såklart många anledningar att tro på hemmalaget här. Man är i bra form och man brukar spela ösa på ordentligt på hemmaplan. Modena tar sina poäng på hemmaplan men går extremt dåligt på bortaplan och känns som att tränare Hernan Crespo inte har någon plan b i taktiken. Toppchans för hemmalaget såklart som ju även har formstarka spelare längst fram.

  • Crotone – Modena
  • Spel: Crotone över 1.5 mål
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Crotone befinner sig just nu i en riktigt bra form med 4 raka vinster, 6 raka utan förlust. Däremellan hade man en cupmatch mot Milan på bortaplan som man tog till förlängning vilket är starkt gjort och man hade flera lägen att till och med vinna under 90 min. Bara några dagar efter en 120 minuters match mötte man toppkonkurrenten Cesena och städade av dom med 2-0 på hemmaplan, för att sen åka till Como och avgöra i 87e minuten till slutresultatet 0-1. Självförtroendet är på topp helt klart. Nu är det dags för match mot ett riktigt dåligt bortalag i Modena, och vi alla vet ju att Crotone är riktigt starka på hemmaplan. 7-1-1 med målskillnaden 22-4 talar för sig själv. 3 mål i snitt på hemmaplan alltså.

Till denna match så stryker vi backarna Mihai Balasa och Francesco Modesto men även mittfältaren Aniello Salzano. Dock inget som jag tycker påverkar offensiven utan den är intakt. Inte minst så har vi en Ante Budimir som gjort mål i tre raka matcher och som jagas av klubbar i bättre ligor. Bredvid sig har han Federico Ricci och Adrian Stoian som gör mål titt som tätt även dom. En fruktad anfallstrio är det som lär få sina chanser här mot Modena.

Crotone    modena

Modena har tagit en hel del poäng på hemmaplan, det var även där man vann senast hemma mot Bari med 2-1. Men det syns så tydligt att man är ett så hemmabetonat lag numera. Så det är väl bara kopiera och klistra in det jag skrev när jag rekade Perugia att vinna på hemmaplan mot Modena. Nämligen att Modena har 8 vinster på de 56 senaste bortamatcherna där de mesta är förluster, och nu räknar vi även in senaste matchen mot Perugia. Ännu inte vunnit denna säsong på just bortaplan och tror inte heller man har någon vidare chans att ta 3 poäng här heller. Man har mött flera offensivt starka lag där man släppt in 2 mål mot samtliga och nu möter man ännu ett bra offensivt lag som dessutom har form på gubbar längst fram.

Hos bortalaget så stryker vi ordinarie mittbacken Lino Marzorati som är avstängd vilket är ett tungt avbräck defensivt. Annars är det inga jätteavbräck men mittfältaren Andrea Doninelli lär väl saknas till viss del även han.

————————————————————————————————————————————————————

Crotone är i riktigt bra slag för tillfället, samt att man har heta anfallare längst fram. På hemmaplan brukar man spela frejdigt och offensivt och man har riktigt bra facit där hittills. Inga större avbräck vad gäller offensiven heller. Modena har å andra sidan en viktig mittback borta som är ett avbräck. man är dessutom ett uselt bortalag och detta är en match som jag inte tror passar Modena. man har även släppt in en del mål på bortaplan, samtidigt som Crotone gjort en hel del mål på hemmaplan. Nä jag spelar Crotone över 1.5 mål till oddset 2.08. Insatsen är över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso