Vinst igår på mitt Serie B-spel och vi kör Serie B igen där toppmatchen Crotone-Livorno är i fokus. Här har vi ett just nu starkt Crotone som gått så bra och ligger 2a i ligan just nu, man är betydligt bättre på hemmaplan där man gjort hela 10 av 12 målen. Återfår även offensiva krafter idag. Livorno har det tungt just nu med 3 raka utan vinst och där man saknat och fortfarande saknar viktiga spelare i en ganska smal trupp. Defensiven är dessutom den svagaste lagdelen. Crotone lär gå ut och köra bara.

  • Crotone – Livorno
  • Spel: Crotone över 1.5 mål
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Crotone har efter förlusten i premiären, mot superfavoriten Cagliari borta, gått obesegrade där man har 4 vinster och 2 oavgjorda. Det är framförallt på hemmaplan man spelat väldigt bra och där man varit kreativa och haft ett bra offensivt spel. Vilket även målskillnaden visar där man gjort hela 10 mål av samtliga 12 på just hemmaplan, det kommer man säkerligen förbättra även idag mot ett sargat Livorno men halvtaskig form.

Man har mittfältaren Federico Ricci avstängd här idag vilket är ett avbräck, men å andra sidan så återfår man anfallaren Ante Budimir vilket är ett klart plus. Så summa summarum så är det mer positivt än negativt som jag ser det. Man har ju formstarka offensiva spelare överlag. Tror det blir åka av här idag för Crotone på hemmaplan.

Crotone     livorno

Livorno började säsongen riktigt bra och spelade en kreativ fotboll som så väldigt trevlig ut. Sen uppkom det skador offensivt och man tappade det där spelet lite, eftersom truppen inte är den bredaste och kvalitén där bakom inte håller samma nivå. Defensiven har dock varit den klart svagaste lagdelen i inledningen och när offensiven inte funkar med det presspel man vill spela så får ju defensiven sota för det än mer. Man är dessutom svagare på bortaplan kontra hemmaplan vilket inte bådar gott denna dag

Saknas i Livorno gör dessa tongivande spelare: Mittbacken Emerson som varit skadad hela säsongen, men som saknas big time. Viktigaste offensiva spelare Daniele Vantaggiato har inte varit med på sistone, liksom Francesco Fedato. Två viktiga spelare offensivt. Sen har man även bortfall på mittfältaren Marco Mosqati och backen Maicon. Sammanlagt så blir laget ett ganska sisådär lag eftersom man inte har bredden, och framförallt, nivån bakom för att ersätta dessa på ett bra sätt. Så tror man kommer få det fortsatt jobbigt idag helt enkelt och säkerligen utöka den dåliga sviten på 2 förluster och 1 oavgjord senaste 3 matcherna.

————————————————————————————————————————————————————–

Crotone med bra form och som är ett starkt hemmalag kommer säkert fortsätta sitt fina offensiva spel på hemmaplan där man gjort 80% av sina mål så här långt. Man återfår även offensiva krafter som jag tror blir helt avgörande. Livorno har en trist form och det beror mycket på alla bortfall man har i laget på tongivande spelare, offensiva tränaren Panucci har det med andra ord tufft just nu och så en bortamatch mot serietvåan Crotone på det. Ouch! Jag spelar Crotone över 1.5 mål till det höga oddset 2.50. Insatsen får bli ganska hög här. Jobba!!

/ L’orso