Crewe krigar på i bottenstriden men formen är dålig och försvarsspelet är ännu sämre vilket inte är någon bra formel när man ställs mot ett Bradford som får tillbaka sin bäste målskytt från skada. Jag har saken klar för mig och tar ställning till ett bra spel här!

Crewe – Bradford
Spel: Första lag att göra 2 mål: Bradford
Odds: 2.45 @ Ladbrokes
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Crewe är inget bra alls och man ligger på 22a plats i tabellen med 12 inspelade poäng på 14 matcher. Man har två raka storförluster bakom sig med 3-1 borta mot bottekollegan Sheffield United och 3-0 hemma mot ytterligare en bottenkollega i Stevenage. Värt att nämna att dessa två motstånd tillhör de lagen som har gjort minst mål i serien… Crewes försvarsspel har varit riktigt uselt den senaste tiden och nu ställs man mot Bradford som är riktigt vassa på offensiv planhalva och som dessutom får tillbaka sin bäste anfallare till den här matchen. Jag tror Crewe kommer få det riktigt svårt här och Bradford ska ha mycket goda chanser att göra 2 mål eller fler!

Bradford ligger sexa i tabellen och har i mina ögon en av seriens vassaste offensiver och bara tre lag har gjort fler mål än dem i årets upplaga av League One. Man har gjort 24 mål framåt och 14 av dessa har gjorts av lagets sylvassa anfallaspar Nakhi Wells och James Hanson som gjort 8 respektive 6 mål. För 6 matcher sedan linkade Nakhi Wells av skadad och har varit skadad sen dess. Senast hoppade han in mot Wolves och såg stark ut så räkna med honom i startelvan här vilket lär ge Bradford nya dimensioner i anfallspelet igen. På de 5 matcher han missat har laget gjort 5 mål så lagets offensiv är fortsatt stark och med honom i laget igen lär offensiven bli ännu starkare! Bradford förlorade hemma senast mot topplaget Wolverhampton med 1-2 och innan dess spelade man 2-2 borta mot topplaget Preston. Nu är det enklare emot och det talar för laget plus att man har gjort det bra på bortaplan senast då man har 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på lagets 4 senaste bortamatcher.

BradfordVBurton14tsweb
Nakhi Wells är tillbaka från start för Bradford
och det brukar innebära mål framåt!

Crewe hoppas att försvararen Harry Davis (9/1) kan spela här men han dras med skada så det återstår att se. Helt säkert saknar man viktiga anfallaren Ryan Colclough (5/2) och försvararen Oliver Turton (5/1) här. Lägg därtill  långtidsskadade Mathias Pogba (0/0).
Bradford har ruskigt positiva nyheter då lagets bäste anfallare Nakhi Wells äntligen är tillbaka och kan starta matchen här efter att ha hoppat in i förlustmatchen mot Wolves senast. Anfallsreserven Raffaele De Vita är tveksam till start här men han lär ändå få inleda matchen på bänken.

Kort summering:
Crewe är inte bra och lagets försvarsspel har sett ruskigt darrigt ut i de två senaste matcherna då man släppt in 6 mål mot två av seriens svagaste offensiver. Crewe snittar mer än 2 insläppta mål per match och nu ställs man mot en av seriens absolut målfarligaste offensiver som dessutom förstärks av en spelsugen Nakhi Wells som är en av seriens bästa anfallare! Jag tror utan tvekan Bradford löser 2 mål i den här matchen och anfallsparet Nakhi Wells och James Hanson ska bli en fröjd att följa igen.