Viktiga poäng på spel i detta bottenmöte och lagens formkurvor pekar åt skilda håll. Crawley har spelat riktigt bra senaste tiden och mot riktigt bra motstånd också. Man måste vinna matcher som denna hemma om man ska ta sig ut den riktigt usla position man befinner sig i. Carlisle har en riktigt usel bortaform och släpper in alldeles för mycket mål i sina matcher.

Match: Crawley Town – Carlisle
Spel: Crawley Town
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 15/2 16:00

Crawley Town har spelat riktigt bra senaste tiden och har endast en förlust på dom fem senaste 2-2-1. I senaste matchen spelade man 2-2 borta mot Rotherham vilket är riktigt bra med tanke på att Rotherham ligger på en 6:e plats i tabellen. Man har överlag spelat riktigt bra mot dom bättre lagen senaste veckorna, bortaseger bland annat mot Leyton Orient med 3-2. I tabellen ligger man på en 18:e plats med två poäng till godo ner till strecket och måste fortsätta att spela bra och ta poäng. Hemma denna säsong har man spelat 5-4-4 med 13/15 i mål, endast en förlust på dom fem senaste hemmamatcherna så hemmaformen är fortsatt god. Crawley har lånat Hiram Boateng och Sullay Kaikai från Crystal Palace och båda spelarna förväntas starta i denna match, något som förhoppningsvis stärker laget ytterligare. Då Crawley inte spelat sedan slutet på januari har dom skador man haft i laget haft tid att läka och man har inga större bekymmer i laget inför denna match, laget är utvilat och på hugget.

boateng-crawley

Carlisle kommer från en rad blandade insatser och har nu 2-0-3 på dom fem senaste, i senaste matchen vann man hemma mot Bradford med 1-0, i matchen innan det förlorade man hemma mot Gillingham med 1-2. I tabellen ligger man på en 16:e plats och har inte långt ner till strecket precis som dagens motståndare, man har endast två poäng mer till godo ner till strecket än vad Crawley har. Det är mycket tack vare sitt hemmaspel som man inte befinner sig längre ner i tabellen. Borta denna säsong är det något helt annat och man har 2-4-8 med 10/23 i mål och det talar väl egentligen sitt tydliga språk. Man har inte en enda vinst på dom senaste sju försöken på bortaplan, man släpper också in en hel del mål på resande fot och har nu släppt in 13 mål på dom fem senaste bortamatcherna. Conor Townsend och Chris Chantler är fortsatt borta i laget på grund av skador, nyförvärvet Nacho Novo kan vara klar i denna match om man fått allting godkänt innan matchen.

Crawley Town har spelat riktigt bra och stabilt dom senaste veckorna, speciellt på bortaplan och det är dags att man tar den formen med sig till hemmaplan och spelar lika stabilt där. Carlisle har det väldigt svårt på bortaplan och det är framförallt försvaret som har det svårast då man läcker som ett såll och har inte lyckats att täta på väldigt länge. Crawley har sett betydligt bättre ut överlag och man har gjort en del mål i som senaste matcherna, man har även visat ett fint spel mot betydligt bättre lag än dagens motståndare, detta är ett riktigt fint läge att plocka viktiga poäng mot ett annat lag i botten som man bara ska kunna slå. Ettan spelas alla dagar i veckan, Carlisle kommer att fortsätta läcka och det tar Crawley tillvara på, jag tror man vinner komfortabelt i denna match.