Coventry har varit ojämna den senaste tiden och här ställs man mot urusla Sheffield United som gör en usel säsongen. Inför den här matchen har Sheff. U sparkat sin tränare och frågan är om man får någon effekt av det? Jag har hittat ett spel jag tror på.

Coventry – Sheffield United
Spel: 1
Odds: 1.95 @ Betway
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.00

Coventry som fick inleda säsongen med 10 poängs avdrag p.g.a. finansiella problem har gjort det bra hittills då man jobbat sig uppåt i tabellen. Man ligger på 20e plats i tabellen för dagen och utan avdragspoängen hade man legat på en sjundeplats så man är betydligt bättre än av tabellen visar. Lagets starka sida i år har givetvis varit offensiven som fullständigt sprutat in mål. Man har gjort 23 mål på 10 matcher och då har bara serieledarna Leyton Orient gjort fler. Nu ställs man mot ett av seriens för dagen svagaste lag och då måste segerchansen vara mycket bra. Framförallt då Coventry trivs väldigt bra på sin hemmaplan. Formen har dock svajat aningen den senaste tiden då man förlorade senaste hemmamatchen med 0-2 mot Brentford. Efter det besegrade man Stevenage på bortaplan med 1-o och senast i cupen slutade matchen 0-0 borta mot serieledarna Leyton Orient som sedan gick vidare på straffar. Coventry är hur som helst ett bra lag men som uppträder ojämnt, precis som alla andra lag göra i Leauge One, men ikväll ställs man mot ett Sheffield United som är helt ur balans och som har problem i laget för dagen…

Sheffield United ligger näst sist i tabellen med 1 seger, 2 oavgjorda och 7 förluster. Man var inför säsongen tippade att slåss i toppen så lagets tabellposition är givetvis under all kritik och det ledde till att lagets tränaren fick sparken i fredags. Ingen ny tränare har tillsats ännu så laget kommer ledas av trion Chris Morgan (U-21 tränaren), Darren Ward (målvaktstränaren) och Travis Binnion (Chef för ungdomsakademin). Det är givetvis en tillfällig nödlösning för laget och att man behöver tre ledare för att ta hand om laget gör att jag får känslan av oro i truppen. Ska spelare lyssna på tre olika röster och ta råd från tre olika personer? Det känns som att det lätt kan bli förvirring i truppen och det här med att ”bevisa för nya tränaren” finns givetvis inte här då man inte har hittat någon ny tränare ännu. Formen är givetvis genomusel för laget som spelar helt utan självförtroende för dagen och på resande fot har man 5 förluster på 5 matcher och usla 2-11 i målskillnad. Jag har svårt att se hur Sheffield United ska ta några poäng här mot ett Coventry som är revanschsugna efter senaste hemmaförlusten…

Callum+Wilson+Coventry+City+v+Bristol+City+cpuP9iAzQDPl
Callum Wilson bör hitta målet ikväll igen för Coventry!

Coventry får klara sig utan sin högerback Cyrus Christie här då han skadade sig senast. Det finns dock fullgoda ersättare i antingen Jordan Willis eller Aarson Phillips.

Kort summering:
Coventry förlorade senaste hemmamatchen vilket gör att man givetvis är än mer motiverade att vinna här så man faller in på vinstspåret igen. Man har bra kapacitet i truppen och får man bara igång målskytten Callum Wilson igen så är mycket vunnet. Coventry har haft problem med målskyttet den senaste tiden då man bara gjort 1 mål framåt på tre matcher och tränaren i laget har aviserat för att man tränat mycket avslut denna veckan vilket vi får hoppas ger resultat här. Coventry ska ha bra segerchans här mot ett Sheffield United som är helt under ytan för dagen.