Hemmalaget Coventry har det jobbigt för dagen och här ställs man mot Port Vale som även dom är inne i en negativ trend för dagen. Det är två lag som söker formen som drabbar samman här och i mina ögon finns det ett självklart spel!

Coventry – Port Vale
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Coventry är ofta inblandade i målrika tillställningar då man har en vass offensiv samtidigt som lagets defensiv är under all kritik. Man har släpp in 7 mål på lagets tre senaste matcher nu och det är aldrig bra men samtidigt har man gjort 5 mål framåt på dessa matcher. Man ligger på 16e plats i tabellen med 4 poäng ned till nedflyttningsplatserna så man måste gå för seger i matcher som denna så räkna med ett offensivt Coventry som säkerligen kommer göra ett par mål men samtidigt vara sårbara bakåt. 7 av Coventrys 8 senaste matcher har slutat med 3 mål eller fler vilket verkligen talar för mitt spel här och det känns ännu tryggare när Port Vale spelat över 3 mål i matchen i 3 av lagets 4 senaste matcher. Det känns som en öppen och svängig match det här…

Motståndarna Port Vale kommer till den här matchen med 4 förluster och 1 seger på lagets fem senaste matcher så formen är inte direkt bra för laget. Man är normalt väldigt svaga på bortaplan men som alltid i det lägre divisionerna så kan lagen blixtra till ibland. Detta är en match laget verkligen inte vill förlora då man ligger på 11e plats med 9 poäng ned till nedflyttningsplatserna. En seger här skulle ge laget ett väldigt bekvämt lugn inför slutspurten av säsongen. Man har ett par vassa spelare i offensiven i bland annat Tom Pope som kan blixtra till när man minst anar det så Coventry går verkligen inte säkra i den här matchen.

Callum+Wilson+Coventry+City+v+Bristol+City+cpuP9iAzQDPl
Coventrys sylvasse forward Callum Wilson frälser laget här!

Coventry har förlängt lånet med Michael Petrasso från QPR vilket gör att han återigen finns tillgänglig för spel. Man får dock klara sig utan försvararen Dan Seabourne som börjar sin 3 matcher långa avstängning här.
Port Vale har frågetecken för skyttekungen Tom Pope här som varit sjuk i veckan men det mesta talar för att han startar matchen här.

Kort summering: 
Coventry har haft det riktigt tufft den senaste tiden och lagets försvarsspel har varit under all kritik och 6 insläppta mål på lagets två senaste matcher säger det mesta. Nu vänder man hem till sin hemmaplan där man trivs desto bättre. Man gör många mål men samtidigt släpper man till alldeles för mycket bakåt och det talar för mitt spel här. Jag tror Coventry vinner matchen men att det inte ska bli 3 mål eller fler i matchen är jag inte särskilt orolig för… 2-1?