OBS! Spelstopp 13.00! Äntligen är boxing day här och först ut är Coventry – Peterborough som drabbar samman i en på förhand spännande drabbning. Hemmalaget är på jakt efter playoffplatserna medan bortalaget slåss för direktuppflyttningsplaserna så räkna med två segersugna lag. Jag har hittat ett mycket troligt spel här, häng på!

Coventry – Peterborough
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ Nordicbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 13.00

Coventry spelar en offensiv och härlig fotboll där man skapar mängder med chanser i matcherna men man släpper även till en hel del chanser. Idag ställs man mot ett lag som även dem har en vass offensiv och då kan det ställa till det något. Man har en seger på sina 6 senaste matcher i ligaspelet så formen är inte den bästa för laget men lagets offensiv fortsätter att producera mål då man gjort 10 mål på dessa 6 matcher. Det blir i stort sett alltid målrika matcher när laget spelar och 15 matcher av 21 har slutat med 3 mål eller fler den här säsongen för laget. I förra omgången vilade man sin store målskytt Callum Wilson så räkna med en ruskigt spelsugen skyttekung till den här matchen. Med sina 13 mål den här säsongen är han näst bäste målskytten i serien. Man får fortsatt klara sig utan skadade backen Jordan Willis här. Lagets försvarsspel har varit Coventrys akilleshäl den här säsongen och det ser inte ut att bli någon förbättring där bak hos dem. Idag ställs man mot ett topplag vilket bör innebära att man höjer sig ett par nivåer och med en spelsugen Callum Wilson tillbaka i laget kan jag inte tro på annat än en målfest igen.

Callum+Wilson+Coventry+City+v+Bristol+City+cpuP9iAzQDPl
Callum Wilson löser det här spelet åt oss!

Peterborough vann senast hemma Bradford med 2-1 i en match man kontrollerade från början till slut trots att resultatet var jämnt. Man har en förmåga att skapa mängder med chanser i sina matcher och man är väldigt skickliga med bollen men tyvärr släpper man in lite för enkla mål ibland. Det är framförallt på bortaplan som laget visat sina svagheter och nu har man 4 raka matcher utan seger varav de 3 senaste bortamatcherna har slutat med 2 insläppta eller fler så bättring krävs om man skall ha en chans här. Peterborough saknar fortsatt försvararen Craig Alcock samt mittfältarna Danny Kearns och Tommy Rowe. Men i övrigt är man skadefria så räkna med samma trupp som slog Bradford förra matchen. Lagets fyra senaste matcher har slutat med 3 mål eller fler i matchen och det mesta talar för att även denna matchen kommer sluta med 3 mål eller fler!

Kort summering:
Båda lagen spelar riktigt bra fotboll för dagen där man sätter offensiven främst. Man skapar mängder med lägen i matcherna och får man bara utdelning på dem i den här matchen så sitter överspelet redan före paus. När lagen möttes förra gången slutade matchen 2-2, liknande siffror här? Jag tycker det här spelet är värd en större peng så kliver in med 8 units här!