Coventry spelar väldigt anfallsglad fotboll och 18 mål på 6 matcher talar sitt tydliga språk för laget som minst sagt gillar att anfalla. Idag ställs man mot Gillingham som haft det svårt i framförallt defensiven den senaste tiden och i mina ögon finns det två klockrena spel i den här matchen. Häng på!

Coventry – Gillingham
Spel 1: Coventry först till 2 mål
Odds: 2.00 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Spel 2: Målskytt i matchen – Callum Wilson
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Coventry inledde säsongen med att förlora premiären borta mot Crawley med 3-2. Efter det har man börjat plocka poäng då man är uppe i 3 segrar och 2 oavgjorda på de fem senaste matcherna för laget. Något som kännetecknat Coventry den här säsongen är att man i stort sett alltid spelar målrika matcher och målskillnaden 18-12 på sex matcher talar väl sitt tydliga språk. Man har en ruskigt vass offensiv men tyvärr så glömmer laget av defensiven för mycket och därför har man inte lyckas vinna alla sina matcher. I senaste matchen såg man däremot oerhört stabila ut i defensiven när man enkelt besegrade Colchester med 2-0 på sin hemmaplan och det var ett stort steg i rätt riktning för laget. Man fullständigt körde över dem spelmässigt och imponerade riktigt mycket i offensiven där man hade fantasi och skapade mängder med chanser. Segersiffrorna borde varit det dubbla och det bådar gott inför den här matchen då man kommer från en riktigt bra insats och man vill fortsätta bygga vidare på det fina spelet. På hemmaplan ska man lyckas besegra Gillingham utan problem!

Gillingham har verkligen inte imponerat inledningsvis i årets League One då man har 0 segrar, 3 oavgjorda och 3 förluster bakom sig plus att man åkte ur LDV Vans Trophy med dunder och brak. Lagets defensiv ser nästan sämre och sämre ut för var match som går och hittills har man liksom Coventry släppt in 12 mål bakåt på 6 matcher vilket är riktigt dåligt. I förra matchen förlorade man med 3-2 borta mot Crawley och i matchen innan det blev man alltså urslagna ur LDV Vans Trophy med 1-3 hemma mot Leyton Orient. Man har ingen ordning i sin defensiv och det måste man ha om man ska ha en chans mot Coventry som har en ruskigt stark offensiv som dessutom leverarar rejält för dagen! Gillingham har dessutom stora problem i sitt bortaspel och faktum är att man släppt in 9 av sina 12 mål på just bortaplan och det bådar inte gott inför den här matchen då Coventry är urstarka på sin hemmaplan och har gjort 11 mål framåt på sina 3 matcher så här långt….

1074497-17137448-640-360
Sylvasse Callum Wilson löser dessa spelen åt oss!

Coventry har frågetecken för ordinarie mittfältaren Conor Thomas och reserven Adam Barton men båda två kommer med största sannolikhet att finnas med i truppen här. I övrigt har man inga nya skador eller avstängningar.
Gillingham får klara sig utan Charlie Lee som är avstängd och mittbacken Leon Legge är ytterst tveksam till spel här. Duktige högerbacken Michael Harriman återkom nyligen från landslagsuppdrag med Nordirlands U-21 landslag och är tveksam till spel här redan. Matt Fish är långtidsskadad och missar matchen.

Kort summering:
Coventry är seriens målgladaste lag och det blir ofta målrika tillställningar när man möter Gillingham. De fyra senaste mötena har slutat 2-2, 5-2, 2-2 och 1-3 så även historiken mellan lagen talar för att det kan bli en hel del mål här. Coventry är i mina ögon vassare än Gillingham och de har fler spelare i riktigt bra form för dagen. Jag tror Coventry sätter full fart redan från start och sylvasse anfallaren Callum Wilson gör mål tidigt i matchen för Coventry som leder med 2 mål redan före paus!

Callum Wilson har gjort 8 mål på Coventrys 6 matcher den här säsongen och han har gjort mål i 3 raka matcher nu! Nästan 2 gånger pengarna på att han gör mål idag på Coventrys hemmaplan är taget alla dagar i veckan!