Coventry spelar seriens kanske mest underhållande fotboll då man alltid är inblandade i målrika drabbningar. Idag ställs man mot ett Brentford som inte alls levt upp till de förväntningar man har på laget och det mesta talar väl för att vi kan förvänta oss ytterligare en målrik match?

Coventry – Brentford
Spel: Coventry över 1.5 mål
Odds: 2.12 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Coventry har spelat oerhört underhållande fotboll inledningsvis och målskillnaden 22-16 på 9 matcher säger väl en hel del om lagets resultat. Man fick en tung start på säsongen när det stod klart att man fick 10 poängs avdrag p.g.a. finansiella problem. Det gör att laget får kriga hårdare än övriga lag för att inte ramla ur serien vilket jag inte tror man gör. Man ligger på 22a plats för dagen och har nu börjat avancera uppåt i tabellen. Man är ett väldigt ojämnt lag med en ruskigt vass offensiv och en stundtals usel defensiv. Man har gjort 2 mål eller fler i 7 av lagets 8 matcher den här säsongen och det talar minst sagt för mitt spel här då man aldrig går mållösa från någon match! Lagets anfallare Callum Wilson (9 mål) och Leon Clarke (4 mål) gör ett kanonjobb i lagets offensiv och de är ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje. Idag ställs de mot ett Brentford som läcker som såll bakåt. Jag tror utan tvekan man löser 2 mål eller fler i den här matchen!

Brentford har ett väldigt kompetent lag som bör vara med i toppen och slåss om playoffplatserna men man har inte riktigt fått till det ännu. Nu har man dessutom enorma problem i sin defensiv och det är mycket tack vare att lagets förstemålvakt är avstängd vilket resulterat i att tryggheten i defensiven saknas för laget. För tre matcher sedan när man mötte Bradford på bortaplan blev förstemålvakten David Button utvisad efter 26 minuter och efter det har det gått utför för laget. Reservmålvakten Richard Lee fick ställa sig mellan stolparna och laget släppte in 4 mål i den matchen och förlorade med 4-0. I matchen efter det stod han återigen mellan stolparna då David Button blev avstängd i 3 matcher och återigen är Brentford svaga i defensiven och släpper in 3 mål men den här gången fungerade offensiven och man vann med 4-3 efter att ha satt segermålet på straff på tilläggstid. I senaste matchen spelar man stundtals riktigt bra fotboll men tyvärr räcker det inte då defensiven återigen svajar och man förlorar med 0-2 hemma mot Leyton Orient som för övrigt är ruska starka för dagen. Men med facit i hand så har Richard Lee stått i 3 matcher och släppt in 9 av Brentfords 12 insläppta mål den här säsongen. David Button behövs verkligen i laget men han saknas återigen idag då han avtjänar sin sista match på avstängningen. Så den stora frågan är hur ska Coventry inte lyckas göra 2 mål på en defensiven som spelar helt utan självförtroende och helt utan trygghet bakifrån?

Nu väntar en tuff bortamatch mot ett Coventry som trivs på sin hemmaplan där man spelar utan någon större press. Coventry snittar nämligen knappt 2000 personer på läktarna så räkna med en öde arena. Det gör säkerligen att även Brentford får svårt att tända till då man är vana vid en hel del mer människor på läktarna. Coventry är vana vid den tysta och nästan öde atmosfären och det talar för laget här. Coventry har 3 segrar och 1 oavgjord på sina fyra hemmamatcher den här säsongen och målskillnaden skrivs till 13-9!

Callum+Wilson+Coventry+City+v+Bristol+City+e9UJvGThBfll
Callum Wilson gör 2 mål för Coventry
idag och löser vårt spel här!

Coventry har frågetecken för kapten Carl Baker men det mesta talar för att han kan spela här. Man saknar helt säkert Billy Daniels som är fortsatt skadad.
Brentford har sena test på mittfältarna Jonathan Douglas, George Saville och vänsterbacken Jake Bidwell som alla dras med skador och är tveksamma till spel här. Som ni kunde läsa om ovan så saknas även avstängde förstamålvakten David Button.

Kort summering:
Coventry är stekheta i offensiven för dagen då man fullständigt sprutar in mål framåt. Tyvärr så läcker man nästan lika mycket bakåt vilket gör att man inte vinner alla sina matcher men det spelar ingen roll för oss för det räcker att Coventry gör 2 mål framåt för att vårt spel ska sitta. Brentford har ett helt okej lag men man har inte fått till det ännu så helt ofarliga är man inte och gör Brentford mål måste Coventry göra fler för att vinna vilket är positivt för spelet här. Coventry är dessutom lite av ett mardrömsmotstånd för Brentford som inte vunnit här på 14 raka matcher bortamatcher nu… Coventry har gjort mål i samtliga sina matcher den här säsongen och man har gjort 2 mål eller fler i 7 av lagets 8 matcher den här säsongen! Stekhete anfallaren Coventryanfallaren Callum Wilson gör lätt 2 mål på stapplige Brentfordmålvakten Richard lee här och löser det här spelet åt oss!