Costa Rica vinner gruppen vid oavgjort eller seger i den här matchen och motståndarna England har inget att spela för då de redan är utslagna. För mig känns ett spel helt givet här och oddset är väldig tilltalande, jag lirar!


Costa Rica – England
Spel: 1X
Odds: 2.00 @ Nordicbet
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.00 

Costa Rica har fått oss alla att höja på ögonbrynen med sitt härliga spel. De har inte parkerat någon buss utan spelat smart fotboll och varit effektiva i sina avslut. De ansågs vara slagpåsen i gruppen men istället har de motbevisat oss alla och besegrat Uruguay med 3-1 och Italien med 1-0. Nu har man stor chans att till och med vinna gruppen och därmed få möta ”enklare” motstånd i åttondelsfinalen. Jag har svårt att tro att Celso Borges, Joel Campbel m.fl. i Costa Rica ställer ut skorna i den här matchen även om de är klara för avancemang. Det är helt galet hur England, som förlorat mot både Uruguay och Italien, är favoriter i den här matchen när Costa Rica slagit båda dessa motstånden. 1x känns givet att spela här och Rooney m.fl får resa hem med max 1 pinne till England!

costarica  england

England har ett riktigt tungt mästerskap bakom sig då man spelat väldigt jämnt med såväl Uruguay som med Italien men trots detta förlorat med 2-1 i båda matcherna. Man saknar den riktiga spetsen i laget och när spelare som Suarez och Balotelli kliver fram har England ingen som gör de viktiga och matchavgörande målen. Man har skjutit 16 skott på mål de senaste två matcherna och bara gjort 2 mål på dessa skotten och jämför man det med Costa Rica som skjutit 10 skott på mål i sina två matcher och gjort 4 mål på dessa skotten så förstår ni ineffektiviteten hos England… Inför den här matchen har man enbart stoltheten att spela för och jag tror inte det räcker mot ett Costa Rica som sprudlar av självförtroende och som är riktigt trygga i spel. Roy Hodgson har chansen att experimentera i startelvan och det kan slå åt två olika håll, antingen blir det en injektion för engelsmännen eller så blir det platt fall. Hur som helst så tror jag inte att man lyckas besegra ett hungrigt Costa Rica här.

Kort summering:
Costa Rica kan gå in i den här matchen helt avslappnade medan Engelsmännen som redan är utslagna har en enorm press på sig då hela folket hemma i England redan är vansinniga på dem och det lär inte bli bättre om de förlorar den här matchen… Jag tror Costa Rica kommer göra ytterligare en bra match och som minst få med sig oavgjort och därmed vinna gruppen före trion Italien, Uruguay och England. Fantastiskt!