Vi håller oss kvar i New Jersey och helgens UFC där ett sista spelobjekt hämtas från lördagnattens gala. Lätt tungvikt på underkortet där Corey Anderson ska drabba samman med Gian Villante där jag gillar favoritens möjligheter till att förbli obesegrad och så även göra det inom loppet av 3 ronder. Avslutet testas.

  • Match: Corey Anderson – Gian Villante
  • Spel: Anderson via KO, TKO, DQ eller submission (avslut)
  • Odds: 2,80 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 00.15 19/4

Oddsen bör, över de inledande minuterna, vara något mer jämnfördelade. Därifrån har Gian Villante (12-5), en skaplig och atletisk striker, vid upprepade tillfällen visat tydliga tendenser till soppatorsk där han inte klarar av att bibehålla en jämn nivå efter den inledande ronden.

Jag gillar hur Corey Anderson (5-0), som vann den 19:e säsongen av TUF, har matchats in i detta där han borde gå en ljus framtid till mötes. En riktig ”powerhouse” till brottare som även har börjat förbättra sina händer där jag vill tro att han kan mala och nöta ner en någorlunda bra mängd av den lätta tungvikten.

Med tanke på Villantes svaga cardio så får det här ses som en lämplig matchning för favoriten och hans aggressiva brottning där han kan sätta ett tillräckligt tryck för att eventuellt hitta ett avslut på en trött motståndare. Förväntar mig att en 25 år ung Corey Anderson bara ska utvecklas till det bättre och att han kan sitta inne på fler verktyg nu att jämföra med hans två tidigare tillställningar i UFC.


Det raka spelet på storfavoriten är för lågt för att kombineras där jag snarare vill se på ett avslut med stort intresse. Jag vill nog tro att ”Beastin’ 25/8″ kan etablera ett tillräckligt övertag för att skada sin motståndare till den grad att han kommer vara riktigt illa ute vid minst ett tillfälle över 15 minuter. Anderson på avslut, oavsett vinnande metod, spelas strax under medel.

/Puyol