Ett koppel av matcher i den spanska andraligan idag, där jag fastnat extra för mötet mellan Cordoba och Recreativo. Ena laget har stora skadebekymmer i defensiven och dessutom är formen väldigt tveksam.

  • Match: Cordoba – Recreativo
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,98 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Cordoba har inte haft någon större lycka hittills denna säsong och placerar sig på en 12:e plats efter 19 spelade omgångar. Precis som hos Recreativo så har man en väldigt dålig form och har faktiskt bara plockat en seger på de fem senaste matcherna. Men tre av dessa matcher har varit på bortagräs, och det är ett spel som Cordoba verkligen inte behärskar. Man är ett av ligans sämsta bortalag och efter premiärvinsten mot Deportivo så har man faktiskt inte tagit någon mer bortaseger. Men idag spelar man på hemmaplan och här är man ett helt annat lag. Raden 6-2-1 och en målskillnad på 16-8 innebär att man är ligans bästa hemmalag tillsammans med Sporting Gijon. Jag har själv sett ett antal matcher med Cordoba den här säsongen och på hemmagräs så öser man alltid på framåt. Mot Hercules (4-2) stod man för en mäktig anfallsfotboll och även senast mot Tenerife (1-0) så skapade man många heta chanser för att göra ett andra mål.

Hemmalaget saknar idag anfallare Strahman och Benja samt mittfältare Pelayo. Inga tyngre avbräck!

cordoba

Recreativo de Huelva hade en strålande inledning på säsongen och toppade länge serien i överlägsen stil. Men verkligheten har kommit ikapp nu och laget har halkat ner på en tredjeplats i tabellen efter svagt spel på slutet. Nu ska det sägas att man haft en hel del skadebekymmer i truppen och det är givetvis en del av orsaken till de dåliga resultaten. Under uppehållet har skadelistan inte direkt ljusnat, utan det har snarare blivit ännu värre. Till dagens match får man klara sig utan försvarstrion Vega, Zamora och Cifu, alla tre startspelare en normal dag. Även ersättare Corcoles saknas och det tvingar bortalaget till att pussla om ordentligt och fylla på med lite oprövade kort i försvaret. Recreativo har släppt in nio mål de fem senaste matcherna och det lär knappast bli någon bättring med en helt ny försvarslinje på gräset.

Förutom skadorna i backlinjen så saknar man även viktiga Montoro på mittfältet och även Valle. Ruskigt tunga avbräck och även fast man har en hyfsad anfallsduo i Arana och Linares så ska ju bollen komma upp dit också.


Förväntar mig att Cordoba kommer ut hårt här och skapar en hel del, som man alltid gör på hemmagräs. Med alla dessa avbräck Recreativo har så har jag helt enkelt svårt att se hur man ska stå emot. Hemmalaget över 1,5 mål spelas därför med en lite högre insats.

/e@sy