Playoff till la liga och först ut är Cordoba – Murcia som drabbar samman på Arcángel under onsdagskvällen. Två lag som kommer in till detta playoff med en bra form i ryggen, men jag tror att hemmaplan avgör det första mötet.

  • Match: Cordoba – Murcia
  • Spel: Cordoba
  • Odds: 2,35 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Cordoba tog sig till detta playoff genom en sjundeplacering vid grundseriens slut, en placering som i normala fall inte leder till playoff. Men eftersom att Barcelona B kom trea i tabellen och inte får ta klivet upp, så har nu Cordoba chansen istället. Formen är bra hos laget då man kommer in till den här matchen med fyra förlustfria matcher i ryggen, uppdelat på två vinster och två oavgjorda resultat. Försvarsspelet har varit nyckel till framgångarna på slutet då Cordoba är ett lag som spelar väldigt tajt och inte bjuder sina motståndare på särskilt mycket. Jag kikade en del på senaste matchen mot Mallorca (0-0) och jag tycker man spelar väldigt disciplinerat över hela planen och faktiskt förtjänar en seger där. Men man var även nöjda med ett kryss, vilket man knappast lär vara idag. Det gäller att skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen och jag tror vi får se ett litet mer offensivt Cordoba idag. Man har ändå ett par intressanta spelare i anfallet där både Xisco (10 mål) och Davila (6 mål) håller bra klass i divisionen.
Hos Cordoba sätter vi frågetecken för Nieto och Silva, i övrigt inga nya avbräck.

Murcia hamnade på en fjärdeplats i tabellen och var alltså det första laget som tog sig till detta playoff. Men det var otroligt jämnt i segundan den här säsongen, så man kan inte direkt påstå att Murcia är någon favorit till att ta steget upp i högstaligan. Murcia kommer in med positiva vibbar i det här kvalet då man har två raka vinster i ryggen, vinster där man dessutom hållit nollan. Precis som hos Cordoba så spelar man otroligt tajt i försvaret, och sedan förlitar man sig väldigt mycket på Kike Garcia i anfallet. Den spanska anfallaren har gjort 23 mål den här säsongen och det är en herre som Cordoba kommer få se upp med. Men lyckas man plocka bort honom i den här matchen så är väldigt mycket vunnet, för i övrigt så har Murcia ganska mediokra spelare framåt i planen. Cordobas tränare Ferrer har pratat mycket om Kike Garcia inför den här matchen, så han lär även ha en plan för att hålla honom i schack.
Hos gästerna stryker vi mittfältaren Tete (20/1mål) som är avstängd här, i övrigt saknar man endast långtidsskadade Oscar Sanchez.


Jag har sett en del av Cordoba på slutet och jag tycker man spelat en väldigt bra fotboll där man verkligen jobbar som ett lag ute på planen. Inför fullsatta hemmaläktare idag så tror jag därför att man plockar ner Murcia och skaffar sig en fördel inför returen. Testar en mindre insats på den raka ettan till 2,35 hos unibet.

/e@sy