Slutomgång i segundan där Cordoba och Mallorca drabbar samman på El Arcángel under lördagen. Cordoba ligger på en playoff-plats samtidigt som Mallorca jagar ett nytt kontrakt. Bortalaget åkte på två jobbiga skador i senaste matchen, så jag tror man får svårt att räcka till här.

  • Match: Cordoba – Mallorca
  • Spel: Cordoba
  • Odds: 2,17 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Cordoba ligger på en sjundeplats just nu och är egentligen utanför playoff om vi kikar till tabellen. Men eftersom Barcelona B, som ligger trea, varken får ta klivet upp till la liga eller spela playoff så räknar man bort dom. Men det är knappast läge att spara på krutet för Cordoba då man har både Recreativo Huelva samt Sabadell jagandes bakom sig. Man vill nog ogärna lita på att dessa lag tappar poäng i sina matcher, så självfallet kommer man gå fullt för vinsten här. Prestationerna har varit väldigt mycket upp och ner under säsongen, men jag tycker ändå att formen är på gång nu med tre vinster och ett kryss på de fem senaste. Dessutom har man ställts mot ganska tufft motstånd i dessa matcher, lag som i mina ögon är mycket bättre än ”mallis”. Man kan även förvänta sig stort stöd från hemmafansen som vill se laget i ett kommande playoff. Det är redan nu utsålt och det innebär att runt 21,500 personer kommer till Arcángel denna kväll.
Inga nya bekymmer hos Cordoba som får tillbaka två spelare från skador i den här matchen.

Mallorca har haft stora bekymmer den här säsongen och slåss alltså för att hålla sig kvar när endast en omgång återstår. Helt klart en missräkning från klubben, då man siktade på att ta sig tillbaka till la liga på direkten. Det är även väldigt konstigt att man inte lyckats bättre med tanke på att man fått behålla stora delar av laget från förra säsongen. Det är utan tvekan försvaret som inte funkat hos ”mallis”, där det endast är jumbon Hercules som släppt in fler baljor. Försvarsgeneralen Nunes har dragits med en del skador under säsongen och jag tror man hade behövt hans rutin för att få ordning på skutan. Formen är sådär trots att man vann på hemmagräs senast mot ett formsvagt Las Palmas. Innan den vinsten hade man tre raka kryss i protokollet, men detta mot väldigt blekt motstånd i form av Numancia (1-1), Jaen (0-0) och Girona (1-1). Här kommer man få bekänna färg och jag tror inte man orkar stå emot.
Man har dessutom ett par jobbiga avbräck då nämnda Nunes samt Nsue fick kliva av med skador mot Las Palmas. Två herrar som garanterat hade startat den här matchen en problemfri dag. Inte heller Antonio Lopez (skadad) eller Thomas (avstängd) kommer till spel.


Cordoba är det bättre laget av dessa två och ska ses med bra chans till att plocka en seger här inför ett fullsatt Arcángel. Mallorca har inte imponerat någon gång denna säsong och med ett par jobbiga avbräck i truppen så förbättrar det knappast chanserna till poäng. Ettan blir mitt spel och insatsen strax under medel.

/e@sy