I skuggan av fotbolls-VM spelas det i kväll en mycket viktig match på Nuevo Arcángel. Det är Cordoba och Las Palmas som drabbar samman i första mötet utav två, där en plats i la liga ligger i potten. Jag tycker att ena laget imponerat lite extra i detta playoff och dom får mitt förtroende här.

  • Match: Cordoba – Las Palmas
  • Spel: Las Palmas (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,14 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Cordoba var sist in till detta playoff och fick alltså möta fjärdeplacerade Murcia i första omgången. Efter 0-0 hemma på Arcángel så reste man till Murcia och lyckades där vinna med 2-1, vilket innebar att man avancerade vidare. Första mötet så spelade man jämnt med Murcia och ett oavgjort resultat var väl ganska rättvist där, men en vinst i returen var allt annat än rättvist. Cordoba var faktiskt totalt utspelade och hade inte många chanser framåt där. Men man var effektiva och satte i princip de lägen man hade, vilket räckte den här gången. Man måste komma upp flera snäpp om man ska rubba Las Palmas här tror jag, för jag håller ändå ölaget som en starkare motståndare än Murcia. Cordoba lär vilja ha med sig ett bra resultat inför returen och man lär därför chansa lite framåt idag, något som jag tror att gästerna kan utnyttja med sina vassa kontringar.
Hemmalaget får tillbaka mittfältarna Silva och Nieto till den här matchen, inga nya avbräck annars.

Las Palmas fick kämpa ordentligt för att ta sig till detta playoff, och jag trodde man skulle få det riktigt svårt när man ställdes mot ett offensivt skickligt Sporting Gijon. Men man vann med 1-0 hemma på Gran Canaria och efter ännu en 1-0 vinst borta på El Molinon så avancerade man vidare. Det är ruskigt starkt att hålla nollan i två matcher mot Sporting Gijon och lite självförtroende i försvarsspelet var precis det som laget behövde i detta playoff, det såg nämligen väldigt illa ut på den fronten i de avslutande ligamatcherna. Det finns gott om rutin i det här laget och det tror jag blir en väldigt avgörande faktor i detta dubbelmöte. Spelare som Apono, Valeron och Aranda har spelat många viktiga matcher tidigare, så man vet vad det handlar om. Just Valeron har varit helt fantastisk i detta playoff och verkligen dominerat mittfältet på ett ypperligt vis, man ser inte ett spår av att den här killen snart fyller 40 år. Kroppen lär inte återhämta sig på samma sätt ännu, men fyra dagars vila i kroppen borde göra susen.
Inga bekymmer hos gästerna som har rest med hela laget.


Cordoba imponerade inte mot Murcia och jag tycker man hade en stor portion tur som avancerade vidare här. Las Palmas känns så mycket tyngre och med den rutin jag nämnt så tror jag man reser hem till Gran Canaria med ett bra resultat i ryggen. Spelar därför en mindre insats på Las Palmas med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy