Ännu en dag med spansk fotboll från segundan och jag tycker mig hittat ett bra spel i Cordoba – Hercules. Ena laget åkte på ett par tunga skador i förra omgången och utan dessa tror jag att man får det tufft.

  • Match: Cordoba – Hercules
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,35 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Cordoba har inlett den här säsongen på ett bra vis och placerar sig som åtta just nu efter 13 spelade matcher. Som jag skrev i gårdagens rekar från segundan så är det otroligt jämnt i den här serien och vid en vinst idag så är man verkligen med och skuggar topplagen i tabellen. Det som inte fungerat särskilt bra inledningsvis har varit bortaspelet där man endast spelat in sex poäng och bara mäktat med tre mål framåt på sju matcher. Men nu är man hemma på El Arcángel och här har man visat sig vara extremt starka så här långt. Tillsammans med Numancia är man det enda obesegrade laget på hemmagräs då man samlat på sig fyra segrar och två oavgjorda resultat. Man har dessutom inte mött några riktiga slagpåsar på hemmaplan och det tycker jag verkligen bådar gott inför kvällens drabbning. Jag gillar även offensiven hos Cordoba där man har Xisco som spjutspets, en kille som inte riktigt lyckats på högre nivå men som håller väldigt bra klass i segundan.

Hemmalaget får idag klara sig utan avstängda Pedro samt skadade Pelayo.

cordoba

Hercules var uppe i högstaligan så sent som säsongen 10/11, men efter detta har man inte haft några större framgångar. En 17:e plats förra säsongen innebar att man var väldigt nära på att åka ur segundan och inledningen på den här säsongen har inte varit någon större uppryckning. Man placerar sig som nästjumbo just nu och även fast formen är lite på gång så tror jag att man kommer få det riktigt tufft idag. Anledning till det är bland annat att man har ett uselt facit på bortagräs så här långt med tre förluster och tre oavgjorde resultat, dessutom med en mindre smickrande målskillnad på 5-13. Ett par matcher har jag lyckats sett med Hercules den här säsongen och det är ingen tvekan om att det är försvarsspelet som spökat hittills, man är även ett av de lag som släppt in flest mål i segundan. Till dagens match har man dessutom lite offensiva avbräck och då tror jag man kommer bli satta under en ännu större press när man inte lyckas få fast bollen offensivt.

Lagets bästa målskytt den här säsongen Eldin Hadzic (4 mål) missar dagens match efter att ha dragit på sig en skada i senaste omgången, även anfallare Azkorra sitter i exakt samma situation. Sedan har man även förstakeepern Falcon på skadelistan sedan ett par omgångar tillbaka och även backen Borja Gomez. Tuffa avbräck!


Jag tycker bolagen är lite väl generösa med oddsen för hemmalaget här och den raka ettan fungerar nog precis lika bra då jag tycker Cordoba ska vinna den här matchen. Man är ett stabilt hemmalaget och med de avbräck som bortalaget kommer med så ska man få det otroligt tufft. Blir en högre insats på att hemmalaget gör minst två mål till fina 2,35 hos expekt.

Testar även spel på hemmalaget över 2,5 mål till höga 6,00 @ expekt – 1,5/10 units.

/e@sy