I takt med att primera divisiom går mot sitt slut så gäller även detta för segundan. En match ikväll när Córdoba tar emot Guadalajara, ett möte som bara kan sluta på ett sätt tycker jag.

  • Match: Córdoba – Guadalajara
  • Spel: Córdoba -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.82 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Córdoba ligger just nu precis utanför en play-off plats i segundan, men man ligger på samma poäng som Almeria ovanför strecket. Hemmaspelet i ligan detta år kan man knappast klaga på då man har statsen 10-6-1 på sina 17 matcher i hemmaborgen. Enda förlusten kom mot årets giganter Deportivo då man förlorade med 0-2. På de tio senaste matcherna här har man 7 vinster och 3 kryss, vilket skvallrar lite om hur stabila man är. Dessutom har man bara släppt in löjliga 9 mål på dessa 17 hemmamatcher, inte dåligt alls.

Nu har man inte direkt någon vacker rad på slutet, men man ska komma ihåg att det varit bortaplan och hyfsat motstånd emot. Och i senaste hemmamatchen fick man ett rött kort efter 55 minuter då man spelade 0-0 mot Sabadell. Här kommer en betydligt lättare uppgift! Inga större avbräck och man beräknas ställa upp med samma manskap som i senaste matchen.

Guadalajara vet jag inte överdrivet mycket om ska jag villigt erkänna, mer än att namnet är jävligt jobbigt att skriva. Man var nykomlingar till denna säsong i segundan och ser faktiskt ut att fixa ett nytt kontrakt efter väldigt viktiga vinster mot bottenkollegorna på slutet. Man har alltså två raka 1-0 vinster i ryggen inför det här mötet, först mot Alcoyano och sedan Gimnastic. Men detta är lag som tillhör absolut botten i segundan, så dra inga större växlar på dessa vinster.

Oftast när man möter lag från övre halva på bortagräs så brukar det smälla till rejält i röven. Man är faktiskt det lag som släppt in flest mål på bortagräs, 35 stycken på 17 matcher. Att man då ska åka till ett play-off jagande Córdoba och hämta poäng tror jag inte en sekund på. Inte heller bortalaget har några nya avbräck och kör på som senast.

Slantarna tillbaka om Córdoba vinner med endast uddamålet.

/e@sy