Måndagsmatch i La Liga och idag beger vi oss till Estadio Nuevo Arcángel där Cordoba och Granada ska göra upp om tre poäng. Det är en av de lugnaste domarna i ligan som håller i pipan här, så jag tror att det första kortet i matchen kommer dröja.

  • Match: Cordoba – Granada
  • Spel: inget kort före 27:00 minuten
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Vi kan börja med att nämna att Cordoba – Granada stött på varandra två gånger den här säsongen redan. Då handlade det om dubbelmöte i Copa del Rey och det haglade verkligen kort i dessa möten. Men jag såg båda matcherna och tycker inte det var något tufft spel direkt, det handlade mer om vilka domare som höll i pipan. Det var kortglada domare och framförallt i senaste matchen blev jag inte särskilt förvånad över antalet gula kort, då jag även rekade många kort i matchen.

Till dagens match är det ingen vilde som håller i pipan då Inaki Garrido bär ansvaret. Han debuterade i La Liga den här säsongen och jag trodde den spanska domarkåren fått fram ännu en oduglig herre som viftar runt med korten. Men Garrido är otroligt lugn i sitt agerande ute på planen, nästan för lugn ibland kan jag tycka. Det ska nästan till ett mordförsök om Garrido ska slänga upp ett tidigt kort i sina matcher, annars brukar han nöja sig med både en och två muntliga varningar. Ett snitt på runt 3,5 gula kort per match är inte alls särskilt högt när vi snackar spanska ligan.

Kikar vi Garridos fem senaste matcher så ser vi att de följer ett tydligt mönster:

Levante – Valencia 41 min
Malaga – Real Madrid 30 min
Elche – Atletico 41 min
Getafe – Barcelona 65 min
Villarreal – Cadiz (inga kort)

I samtliga fem matcher har han alltså kastat ut det första kortet efter 27:00 minuten. I senaste matchen mellan Villarreal – Cadiz så plockade han inte upp ett endaste kort, vilket är mycket ovanligt i Spanien.


Nu kan allt hända eftersom fotbollsspelare inte är några robotar och det här spelet är det ingen tyngre insats på. Men får vi inte se något fulare överfall de första 27 minuterna så tror jag Garrido håller korten i bröstfickan.

Vi testar även under 5 kort (asian) i matchen till 1,925 hos bet365 - 1,5/10 units

Det är en lina som Garrido inte gått över på 11 försök den här säsongen.

/e@sy