Ännu en dag med spansk cupfotboll där jag vänder blicken mot Cordoba – Granada som utspelar sig på Municipal del Arcángel. Granada vann första mötet med 1-0 på hemmagräs och har givit sig själva ett mycket bra utgångsläge. Men för egen del så kvittar det vilka som avancerar i turneringen, då mitt spel handlar om något helt annat. Häng på!

  • Match: Cordoba – Granada
  • Spel: över 60,5 varningspoäng
  • Odds: 1,55 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Cordoba har tagit 43 gula kort den här säsongen på sina 15 ligamatcher, vilket blir ett snitt på nästan exakt 3 kort per match. Jag tycker inte laget spelar särskilt fult på något sätt och man har heller inte de spelartyperna i laget som samlar på sig en hel del kort. Fede Cartabia (5 gula) är den som fått syna kortet flest gånger den här säsongen, och det är allt annat än en tuff spelare. Men nu kommer det roteras en del när det vankas cupmatch och då är det vanligt med heta spelare som normalt sett inte får mycket speltid i ligan. Ett exempel på detta är Patrick Ekeng som fick två gula kort när lagen möttes senast. Sedan spelar även Granada väldigt fysiskt och då tror jag att Cordoba rider med i det tempot lite.

Cordoba_200x200granada_200x200

Spelarna i Granada har sammanlagt fått se det gula kortet 49 gånger i ligan den här säsongen, samt ett rött kort på 15 matcher. Det är några fler än Cordoba och jag tycker även att Granada spelar betydligt tuffare. Vi hittar bland annat Fran Rico (7 gula) och Manuel Iturra (4 gula) på det defensiva mittfältet, spelare som nästan alltid har en förmåga att ta ett gult kort. Nu är det väldigt tveksamt om några av dessa herrar kommer spela dagens match, men det finns garanterat fler kandidater till de gula korten.

Men den största anledningen till varför jag tror på det här spelet stavas Alfonso Álvarez Izquierdo, en av spaniens absolut sämsta domare. Han snittar dryga 8 gula kort per tillfälle (9 matcher) den här säsongen och det är en väldigt hög siffra. Formen verkar det inte heller vara några fel på då Izquierdo vevat ut 40 gula (!) och 2 röda kort på sina fyra senaste matcher. Det är ytterst sällan han för någon dialog med spelarna, utan han låter helt enkelt korten tala.


Jag tror på en tuff och tät match här då varken Cordoba eller Granada är några skönspelande gäng. Vi kommer nog därför få se en del kamp ute på planen och då är inte Izquierdo rädd för att visa korten. Medelinsats på över 60,5 varningspoäng, där gult kort ger 10 poäng och rött kort 25 poäng.

Vi testar även 1/10 units på rött kort i matchen till 3,40 hos betsson.

/e@sy