Segunda Division i Spanien börjar lida mot sitt slut med endast sex omgångar kvar att spela. Här har jag hittat ett intressant spel i matchen mellan Cordoba och Gimnastic som jag testar en slant på. Häng på!

  • Match: Cordoba – Gimnastic
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 2.07 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Cordoba ligger precis utanför play-off strecket just nu med samma poäng som sjätteplacerade Almeria. Man har ett hyfsat lätt spelprogram kvar och jag tycker man har hyfsade chanser att ta sig till ett kval. Men formen är inte alls särkilt bra och man har 1 vinst, 2 kryss och 2 förluster på sina fem senaste matcher. Jag har faktiskt slängt ett getöga på Cordobas senaste matcher, där försvarsspelet verkligen gjort mig mörkrädd. Fem insläppta mål på de två senaste matcherna är inte alls bra, men som tur är så har man tre mål själva i bägge dessa matcher. Nu har man tryck på sig och måste verkligen gå för en seger här, vilket kan öppna en del för bortalaget.

Saknas i hemmalaget gör Caballero (MF), Garcia (GK), Hervas (MF) och Quero (MF) som är skadade. Även Lopez Silva (MF) och Tena (DF) missar pga avstängning.

Gimnastic är hopplöst sist i ligan och det ska till ett mirakel om man ska klara sig ur detta. Med sex omgångar kvar så har man 10 poäng upp till Guadalajara på säker mark. Givetvis kommer man inte fixa detta och man får nog räkna med att spela fotboll i Segunda B nästa säsong. Men just det hopplösa läget verkar ha fått laget att spel lite avslappnat på slutet och man kommer från en vinst och ett kryss in till den här matchen. Dessutom har man gjort två mål i bägge dessa matcher.

Bortalaget saknar anfallaren Roberto Peragon, men får samtidigt tillbaka ett par spelare från skada/avstängning.


Betsafe ligger riktigt högt här då de flesta andra bolag ligger kring 1.80-1.90 för samma spel. Med det usla försvarsspel som Cordoba visat upp på slutet så ger jag bortalaget goda chanser att göra mål här. Att Cordoba gör mål ser jag som en självklarhet! Spelas med lite under medelinsats.

/e@sy