Måndagsmatch i La Liga där vi idag tar oss till Nuevo Arcángel där Cordoba tar emot Getafe. Nykomlingen Cordoba är jumbo i ligan och med sju poäng upp till säker mark är det bara tre poäng som gäller. Ett desperat hemmalag tror jag innebär högt tempo i matchen och såldes även många varningar. Häng på!

  • Match: Cordoba – Getafe
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Kikar vi till kortsnittet på dessa två lag så hittar vi Cordoba på 72 kort så här långt, vilket blir ett snitt på strax under 3 kort per match. Inte alls särskilt högt med tanke på att Cordoba placerar sig som jumbo. Inte heller Getafe har dragit på sig särskilt många kort under säsongen med ett snitt strax över 2,5 kort per match. Lagens första möte mot varandra tidigare på säsongen slutade 1-1 och där fick vi endast se 3 varningar. Så vad talar då för att vi kommer kliva över 6,5 kort idag?

Cordoba_200x200Getafe_200x200

Först och främst så var det Juan Martínez Munuera som dömde det första mötet lagen emellan, en herre som inte viftar runt allt för mycket med korten. Idag har vi Alfonso Álvarez Izquierdo vid pipan och det är en av spansk fotbolls absolut sämsta domare. Han har tagit det hyfsat lugnt på slutet men senast var han tillbaka i fin form när det blev 8 gula och 3 röda kort mellan Levante – Granada. Jag tror på en tuff och tät match ikväll och då brukar Izquierdo ha en förmåga att hitta kort lite överallt.


Cordoba måste som sagt gå för tre poäng idag och det tror jag höjer temperaturen på Nuevo Arcángel ikväll. När vi dessutom har en av de sämre domarna vid pipan så kan vi därför få se en hel del kort här.

/e@sy