Estadio Nuevo Arcángel är spelplan för den sena matchen i La Liga denna söndag. Jumbon Cordoba är enbart intresserade av en trepoängare i det här mötet och det borde öppna upp tillställningen. Jag tror på minst två mål här!

  • Match: Cordoba – Elche
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Cordoba är nykomlingar i La Liga och det ser ut som sejouren i högstaligan kommer bli väldigt kort. Laget placerar sig just nu som jumbo i ligan och med hela nio poäng till just Elche på säker mark så har man en mycket brant uppförsbacke att bestiga. Laget var ytterst nära att knipa tre poäng borta mot Deportivo (1-1) i förra omgången, men ett självmål i slutskedet av matchen ställde till det. Nu är det bara framåt som gäller för Cordoba och jag tycker spelet sett mycket bra ut på slutet. Man skapade mycket framåt mot Depor och innan det så pressade man självaste Atletico Madrid (0-2) och även Real Sociedad (1-3). Det enda som saknas är lite utdelning på de chanser som skapas, men det lär lossna snart. Bebe varnade jag för i förra matchen och han besitter en bössa som få i den här ligan har. Han avlossade fem skott i matchen mot Depor och snart kommer han borra in en boll i krysset.

Defensiva bekymmer hos hemmalaget idag som saknar Pinillos (avstängd), Crespo (avstängd) Iñigo López (skadad) samt Bouzón (skadad). Försvarsspelare alla fyra!

Cordoba_200x200Elche_200x200

Elche har inte rosat marknaden på slutet och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 28 poäng. Det är otroligt jämnt kring bottenstrecket i La Liga och självfallet är även Elche mycket intresserade av en trepoängare i dagens match. Men spelet har inte sett bra ut på slutet där laget endast mäktat med ett mål framåt på de fyra senaste matcherna. Samtidigt har man ställts mot lag som Sevilla (0-3), Valencia (0-4) och Espanyol (1-1), så vi ska inte vara allt för hårda mot laget. Senast blev det en hemmaförlust mot Getafe (0-1) och även fast laget blev nollade så skapade man en hel del chanser framåt. Tyvärr har inte Jonathas någon större målform för dagen och bakom honom ser det aningen svagt ut. Men det kommer ges lägen för kontringar åt Elche idag och med lite skärpa pillar man in minst en boll.

Hos gästerna stryker vi skadade duon Rodrigues och Pelegrín.


Det här är absolut inget supersexigt möte på förhand och i början på säsongen så tror jag att det hade varit ett underspel utan dess like. Men som förutsättningarna är just nu så tror jag att detta kan bli en underhållande match. Cordoba måste gå för en trepoängare och även Elche lär vara intresserade av att lägga beslag på samtliga poäng. Testar därför en medelinsats på över 2 mål (asian) i matchen!

Jag kommer även testa en tv-slant på Bebe som målskytt!

/e@sy