Som vanligt bjuds vi på en fredagsmatch från La Liga och denna gång är det nykomlingarna Cordoba – Eibar på menyn. Inte det sexigaste mötet i ligan direkt, men jag tror ändå vi kan få se ett par mål i den här matchen.

  • Match: Cordoba – Eibar
  • Spel: Över 1.5, 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Cordoba är som sagt nykomlingar i La Liga och hade en tung start på säsongen där förlusterna ramlade in. Men efter tränarbytet, där Djukic ersatte Albert Ferrer, så har laget vaknat till liv. Poäng i de fyra senaste matcherna, med tre segrar, innebär att laget nu tagit sig över nedflyttningsstrecket med 17 inspelade poäng. Cordoba brukar spela ganska defensivt vilket vi även ser på resultaten på slutet där det sällan är målrika matcher. Men nu är det hemmaplan och med två segrar i ryggen så tror jag att laget lätt kan bli lite övermodiga. Att man inte släppte in mål mot Rayo Vallecano (1-0) senast har ingenting med ett bra försvarsspel att göra, då Rayo borde gjort både ett och två mål framåt.

Hos hemmalaget stryker vi idag försvarsspelarna Iñigo Lopez (16/0) samt Luso (9/0) som går skadade. Inte heller Patrick Ekeng (6/1) kommer till spel då han är på landslagsuppdrag. Anfallare Ghilas (13/5) är tillbaka vilket givetvis är positivt för överspelet.

Cordoba_200x200eibar2

Eibar har gjort det riktigt bra som nykomlingar och placerar sig på en fin 8:e plats i nuläget. Med sex poäng upp till Villarreal kan man därför blanda sig  i striden om en europaplats vid vinst idag. Formen är även god hos baskerna som kommer till spel med två raka vinster i ryggen, borta mot Espanyol (2-1) och nu senast på hemmagräs mot Getafe (2-1). Lånet från Sevilla, Manu del Moral, har nätat i båda dessa matcher och det är en väldigt bra fotbollsspelare när han får vara skadefri. Eibar känns som ett mycket kontringsskickligt lag och det brukar passa bra just på bortagräs. Laget har faktiskt plockat fler poäng på resande fot än vad man gjort hemma i Baskien.

Lite defensiva bekymmer även hos gästerna som får klara sig utan mittback Albentosa (17/2) resten av säsongen, då spanjoren skrivit på för Derby. Vidare så stryker vi avstängda Capa (14/2) samt skadade andrakeepern Jaime.


Cordoba kommer släppa lös lite mer på hemmaplan och med två segrar i ryggen så tror jag som sagt att man kan bli lite väl stöddiga. Försvarsspelet var inte bra mot Rayo senast och det var rena turen att man höll nollan. Eibar har svingat vilt med sina motståndare på slutet och lagets två senaste matcher har gått över 2,5 mål. Vi får ett bra odds för en låg lina här och kliver in med en insats strax under medel på spelet.

/e@sy