Fredagsmatch i La Liga och den här gången beger vi oss till Cordoba och närmare bestämt Municipal del Arcángel. Nykomlingen Cordoba har gått tungt i början på säsongen och söker här sin första seger för säsongen. Kan man lyckas med detta mot gästande Deportivo?

  • Match: Cordoba – Deportivo
  • Spel: Cordoba
  • Odds: 2,30 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Cordoba har som sagt gått väldigt tungt i början på säsongen och placerar sig i botten av tabellen på fem inspelade poäng, detta efter fem oavgjorda matcher. Hemmaförlusten mot Malaga (1-2) för tre omgångar sedan var droppen och tränare Albert Ferrer fick lämna laget. In kom istället Miroslav Djukic som tidigare tränade Valencia. Man fick även en viss effekt med Djukic vid rodret då man spelade 1-1 hemma mot Sociedad efterföljande match. Mot Atlético Madrid hade man dock inte särskilt mycket att sätta emot och det blev en 4-2 förlust på Vicente Calderon. Men nu vänder man hemåt igen och det är en betydligt lämpligare uppgift för sin första trepoängare idag. Jag har sett en del hemmamatcher med laget och jag måste ändå säga att spelet inte alls är särskilt dåligt. Man har plockat poäng mot Celta Vigo (1-1), Espanyol (0-0) och Sociedad (1-1), sedan har man även pressat Sevilla (1-3) och Malaga (1-2) in på målsnöret. Vi kommer nog få se ett desperat hemmalag här och just det tror jag avgör till slut, man bör vara hungrigare än Depor.
Hos hemmalaget stryker vi José Carlos och Campadabal som går skadade, i övrigt inga andra bekymmer.

Cordoba_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna har inte heller gått särskilt bra i upptakten av säsongen och placerar sig på en 16:e plats med åtta inspelade poäng. Man har egentligen spelat en bra match så här långt, vinstmatchen mot Valencia (3-0), i övrigt har det varit väldigt mediokert. Man åkte på en rättvis förlust mot Getafe (1-2) i senaste omgången och innan det plockade man turligt poäng mot Espanyol (0-0) där man var totalt utspelade. Försvarsspelet är inte bra hos Depor och man är även ett av de lag som släppt in flest mål i ligan så här långt. Jag tycker inte man har någon offensiv att kompensera upp det hela med heller, trots att man gjort 12 mål så här långt. Nu har man dessutom lite bekymmer på de offensiva platserna då Toche, Farina och Lucas Perez går skadade. Kvar har vi då en Isaac Cuenca som vill dribbla in bollen i mål och en Helder Postiga som allt som oftast misslyckas med att näta. Nu gjorde förvisso portugisen mål senast mot Getafe, men det borde innebära att nästa mål kommer dröja. Deportivo har varit utspelade i varenda match på bortagräs och ska vara glada över de fyra poäng man skrapat ihop på resande fot.
Förutom Farina, Toche och Perez så stryker vi även Insua som är skadad.


Cordoba har spelat bra på hemmagräset och jag tycker det är dags för den första vinsten framför hemmafansen nu. Deportivo har som sagt gjort en bra match den här säsongen och det var på hemmaplan. Mina pengar går på en hemmaseger och en insats strax under medel är det som gäller.

/e@sy