Den spanska cupen har dragit igång och i afton har vi fullt i matcher från denne. Jag har fastnat lite extra för Cordoba – Deportivo där ena laget väljer att vila en del tongivande spelare.

  • Match: Cordoba – Deportivo
  • Spel: Cordoba
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Cordoba har inlett segundan på ett bra sätt med sju inspelade poäng på sin fyra matcher, man har inte direkt öst in mål men en stabil defensiv har inneburit att poäng ramlat in. Man har faktiskt stött på Deportivo denna säsong i ligan redan och i den matchen lyckades man segra genom 1-0 på bortagräs. Men nu är det alltså Copa del Rey och på senare år så har Cordoba satsat rejält på cupen, något som visade sig förra säsongen då man slog ut självaste Real Sociedad med 4-2 efter två möten. Omgången efter fick man dock respass ur turneringen då Barcelona tvålade dit laget rejält med sammanlagt 7-0. Man verkar satsa på cupen även i år då truppen man tagit ut är identisk med de trupper man tagit ut i seriematcherna, vilket inte är fallet hos gästande Deportivo.

cordobabarca

Deportivo åkte ur la liga förra säsongen och har givetvis tappat det mesta av kvalité i truppen, något som gör att jag inte tror man tar någon topplacering denna säsong. Starten på segundan har varit hyfsad med två vinster och två förluster så här långt, men jag tror ändå man hoppats på mer då man inte mött några topplag. I den spanska cupen har man inte lagt något större krut de två senaste säsongerna och man verkar följa samma mönster när man kollar på den uttagna truppen. Man väljer att vila Pablo Insua, Luisinho, Juan Culio, Rudy, Javier Arizmendi och Carlos Marchena, sedan tidigare finns även Kaka och Lemos på skadelistan. Det är viktiga spelare man väljer att vila och eftersom man har en väldigt tunn trupp så fyller man helt enkelt luckorna med spelare från b-laget, något som borde innebära problem ikväll tycker jag.


Ingen längre rek men med de spelare som Deportivo väljer att lämna hemma så tycker jag detta ska tala för en hemmaseger. Cordoba har som sagt satsat på cupen på senaste åren och det verkar inte vara någon skillnad denna säsong. Medelinsats på ettan alltså!

/e@sy