I kvällens andra match från spanska segundan drabbar Cordoba och Cartagena samman. Hemmalaget måste vinna för att behålla sin play-off plats och bortalaget är så gott som klara för nedflyttning. Enkel matematik!

  • Match: Cordoba – Cartagena
  • Spel: Cordoba -1 (3-vägs)
  • Odds: 1.84 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Cordoba ligger på sista play-off plats i nuläget och har tre poäng till godo på ett jagande Almeria. Detta innebär alltså att motivationen är på topp och jag tycker inte Cartagena borde vålla några större problem här. Cordobas form är även den hyfsad trots att man föll senast mot Girona på bortagräs. Girona är som sagt gott gåendes nu plus att Cordoba saknade två mycket viktiga spelare i den matchen. På hemmagräs har man endast förlorat en match denna säsong och man har 8-2-0 på sina 10 senaste matcher här, imponerande!

Till dagens match får man klara sig utan backen Prieto, vilket inte är något gigantiskt avbräck. Mycket viktigt är att både argentinaren Dubarbier och skyttekungen Borja Garcia är tillbaka här från avstängning. Borja har nätet 13 gånger denna säsong på 26 matcher, från en mittfältsposition..

Cartagena kommer vi fömodligen finna i Segunda B nästa säsong om inget väldigt oväntat sker. Med tre omgångar och nio poäng kvar att spela om så har man åtta poäng upp till Girona på säker mark. Man måste alltså gå soprent samtidigt som Girona inte tar en poäng till, och det kommer inte hända! Formen är ingen höjdare heller och man har inte lyckats göra mål på två matcher nu, dessutom är man ett av seriens absolut sämsta bortalag.

Dagen till ära får man klara sig utan mittfältaren Hector Font som är avstängd, saknas gör även Angel och Torres som är skadade. Dessutom har man idag sin tränare Carlos Rios bänkad på läktaren efter en avstängning.


Jag räknar iskallt med att Cordoba fixar en vinst här med minst två mål. Man är ett av ligans bästa hemmalag och möter idag ett av ligans sämsta bortagäng. Dessutom ska hemmalaget ha en bra mycket större motivation här!

Kommentera gärna om ni har frågor eller funderingar, annars kan ni även ta det via twitter @enklapengar.

/e@sy