Match på Arcángel under lördagen där jumbon Cordoba tar emot Atletico Madrid. Cordoba kan inte nöja sig med oavgjorda resultat i detta läge och det tror jag kan bli en dödsfälla mot ett stabilt Atletico. Stora bekymmer i backlinjen hos hemmalaget dessutom!

  • Match: Cordoba – Atletico 
  • Spel: Atletico -1.0, -1.5
  • Odds: 2.075 @ bet365
  • Insats: 3.5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Cordoba är inne i en mycket dålig trend med nio (!) raka ligaförluster på kontot, vilket innebär att laget börjar bli avhängda i botten av tabellen. I nuläget är det sju poäng upp till Almeria på säker mark och jag tror inte att avståndet kommer krympa här. Senaste ligamatchen blev det en bortaförlust mot Sociedad (1-3) och även fast Cordoba gjorde en full godkänd insats så får man ingenting gratis i dessa dagar. Redan i den 6:e minuten mot Sociedad åkte mittback Pantic (23/0) på ett rött kort, och innan domaren hade blåst av matchen så hade även den andra mittbacken Lopez (18/0) samt ytterback Pinillos (9/0) åkt på ett varsitt rött. Det innebär att man får pussla om i försvarslinjen och det finns ju definitivt bättre matcher att laborera i än den här. Fyra raka hemmaförluster har Cordoba på kontot inför lördagens drabbning.

Förutom Pantic, Lopez och Pinillos stryker vi även skadade duon Fede Vico samt Iago Bouzón. Inte heller Deivid, Ekeng eller Campabadal får plats i matchtruppen.

Cordoba_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid var inne i en liten svacka, om man nu ska kalla det så, med tre raka kryss innan senaste hemmavinsten mot Getafe (2-0). Men bortamatcher mot Sevilla (0-0) och Espanyol (0-0) är riktigt tuffa och hemmamatchen mot Valencia (1-1) dominerade man utan att lyckas trycka dit en segerboll. Nu är det betydligt enklare motstånd på andra sidan planhalvan och gästerna ska ses med mycket bra chans här. Försvarsspelet har inte varit lika stabilt som under fjolårssäsongen men jag tycker ändå att det håller bra klass. Framåt kan det här vara en match som passar både Griezmann och Torres väl, då Cordoba är intresserade av samtliga poäng och lär blotta sig både en och två gånger.

Mittback Miranda är avstängd i dagens match men han har inte varit som bäst på slutet och har en fullgod ersättare i Gimenez. Samma sak på målvaktspositionen där Oblak inte alls är sämre än skadade Moya i mina ögon. Vi stryker även Raúl García och Raúl Jiménez som går skadade.


Med sju poäng upp till säker mark så tror jag nog att Cordoba kommer gå för tre poäng här. Det innebär att man kommer blotta försvaret och med så många avbräck i backlinjen så tror jag att Atletico kommer utnyttja det. Tippar på en säker 0-2 seger i slutändan som är gott nog åt spelet.

/e@sy