Fredagsmatch i La Liga där vi idag tar oss till Estadio Nuevo Arcángel för att bevittna Cordoba – Athletic. Hemmalaget ligger riktigt illa till i botten av tabellen och måste plocka trepoängare för att ha någon som helst chans på nytt kontrakt. Det lär öppna dagens match och förhoppningsvis bjuda på en del mål.

  • Match: Cordoba – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Cordoba ligger väldigt illa till i tabellen då laget parkerar på en jumboplats just nu med hela åtta poäng upp till Almeria på säker mark. Cordoba har ett ganska gynnsamt spelschema med sex omgångar kvar, men det räcker inte att plocka någon poäng här och där, det är trepoängare som gäller. Laget har inte vunnit en match på över tre månader och givetvis är inte det något vackert facit. Men jag tycker ändå att spelet varit helt ok den senaste tiden utan att Cordoba fått någon direkt utdelning. Målskyttet är det stora problemet och med endast 21 mål framåt på 32 matcher är man sämst i ligan på den biten tillsammans med Granada. Med nuvarande tabelläge så måste Cordoba chansa lite i matcherna och det tycker jag öppnar för ett böljande spel i afton. Nu kommer man från i mållös tillställning mot Villarreal i senaste omgången, men fem mål i det mötet hade speglat matchbilden bättre.

Hos hemmalaget stryker vi skadade Bouzón och avstängda Borja GarcíaPinillos är tillbaka från avstängning.

Cordoba_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade en tveksam inledning på säsongen men en stark andra halva innebär att laget fortfarande har chans på en europaplats. Men precis som hos Cordoba är det en lång väg upp till målet och det är därför endast en trepoängare som gäller idag. Målformen finns där efter klara 4-0 mot Getafe i senaste omgången och gästerna lär få fina kontringsmöjligheter idag. Ibai Gomez, Williams och Aduriz gjorde det mycket bra framåt i matchen mot Getafe och lär säkerligen få chansen från start även idag. Få spelare är så löpstarka som Aduriz är och det tror jag kommer ta baskerna till väldigt fina lägen idag. Dessutom är Athletic väldigt starka på fasta situationer.

Hos gästerna stryker vi idag vänsterback Balenziaga samt Muniain som går skadade. Inte heller Iraola, Iturraspe, Guillermo, Toquero eller Unai López får plats i matchtruppen. Två ytterbackar borta med andra ord och med De Marcos på högerbacken blir det lite offensivare hos Athletic.


Med åtta poäng upp till säker mark kan vi vara säkra på att Cordoba kommer gå hårt för segern idag, det kan vara sista tåget som går idag. Med lite utdelning på chanserna kan det bära till seger, men likväl kan det offensiva spelet straffa sig rejält. Jag tror på lite raggarfotboll i det här mötet och hoppas få se minst tre mål.

/e@sy