Coppa Italia rullar vidare och överspelet hittade hem igår mellan Inter-Cagliari. Nu testar vi något så roligt som en dubbel, det gäller matcherna Roma-Spezia och Napoli-Verona där jag såklart tror på hemmalagen. Och tycker att de preliminära startelvorna är ganska starka i respektive hemmalag här, speciellt offensivt. Sen är man såklart betydligt bättre lag än motståndarna och jag tror både Napoli och Roma ser detta som en nyttig match på olika sätt.

  • Roma – Spezia & Napoli – Verona
  • Spel: Roma över 1.5 mål + Napoli över 1.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 14.30

 

Roma   spezia

Roma har ju inte haft någon rolig period på sistone och man är inne i en svacka helt klart. Men man fick med sig 0-0 borta mot Napoli senast vilket ändå får ses som lite positivt. Och nu får man ett ypperligt läge att ta en seger och kanske få upp självförtroende lite när man tar emot ett lag från Serie B som såklart inte har samma kvalité som Roma har. När jag sen såg såg de preliminära startelvorna så verkar Roma inte spara så mycket på krutet utan man lär troligen starta med både Edin Dzeko och Mohamed Salah på topp tillsammans med Juan Iturbe. Och sen Radja Nainggolan och Daniele De Rossi på mitftältet. Även offensiva ytterbackar i Lucas Digne och Maicon. Det är väl ungefär 7-8 ordinarie från start vad det verkar. Så kommer bara Roma upp i viss nivå så ska man ju göra 2 mål ganska enkelt här tycker jag.

Och visst, Spezia har väl nästintill ordinarie lag men, det skiljer ju fortfarande en division mellan lagen. Sen ska det även sägas att Spezia haft ganska svårt på bortaplan denna säsong där man bland annat har sex raka utan vinst och man har släppt in 2.3 mål i snitt på dom matcherna. Så det är såklart att bortaplan inte är någon fördel för Spezia i detta fall.

 

napoli   verona

Napoli är i bra form och på hemmaplan är man väldigt starka. Man möter ett Verona som saknar massa spelare, som ni kan läsa i min andra rek här, och det är såklart att det påverkar laget avsevärt. Sen kommer Napoli också rotera men det har man ju gjort i Europa League hela hösten och dominerat fullständigt. Då mot bättre lag än Verona i nuläget. Och tränare Maurizio Sarri tar nog cupen på allvar och kommer säkert ösa på här, som vanligt på hemmaplan.

Verona å andra sidan fokuserar nog betydligt mer på Serie A och försöker rädda kontraktet där än att slösa bort onödiga krafter, och eventuella skador, på denna bortamatch mot Napoli i cupen. Där man ändå inte hade haft någon chans i princip och det är nog ett ganska smart val egentligen. Nä jag tror Napoli bara kör på och 2 mål borde vara rena rama barnleken om allt går normalt till denna kväll. Ska även sägas att Napoli haft det ganska lätt mot Verona på hemmaplan senaste säsongerna vilket absolut inte skadar inför denna match.

———————————————————————————————————————————————————–

Både Roma och Napoli har kvalité så det räcker och blir över. Båda kommer såklart ösa på framåt där styrkan ligger i båda lagen. Roma verkar dessutom ställa upp med ett väldigt bra lag där offensiven ser stark ut. Napoli har även dom ett bra lag med en bra offensiv. Men den stora grejen är ju att man möter lag som är betydligt sämre. Gör man inte 2 mål vardera mot Spezia och Verona denna afton är det riktigt dåligt. Så jag spelar en dubbel med Roma över 1.5 och Napoli över 1.5 och vi får oddset 1.85. Insatsen är strax över medel. Fraaaamååååt!!

/ L’orso