Första spelet för året hittar jag i Brisbane och ser värdet i Marius Copil. Copil har börjat året precis så som han vill med tre relativt övertygande segrar. Det enda svaga var väl att han förlorade första set mot Arnaboldi i första matchen för året med 6-1.  Dem andra två så har både Smyczek och Illhan fått stryk i raka set.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Brisbane
  • Match: Copil – Kukushkin
  • Spel: Copil +3.5 gem
  • Odds: 1,86 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02:00

Copil’s spel klarar sig bäst på snabba hardcourtbanor och den som vi har i Brisbane är riktigt snabb vilket gör att det blir genast svårare att returnera hans hårda serve. Nyckeln i grundspelet sitter i forehanden och det är i den han vinner allra flest poäng. Han har ett offensivt spel där han gärna går på kraft och på detta snabba underlag så blir det svårstoppat.

Blickar vi bakåt för exakt ett år sedan så han sig till kvartsfinal efter att ha vunnit mot Gilles Simon i 16-delsfinalen, vilket är riktigt starkt.

Kukushkin har en högsta nivå som kan hota de flesta spelarna men han är trögstartad spelare som behöver lite tid på sig att bli varm i kläderna. Förra säsongen så var han direkt kvalificerad för många huvudturneringar och slapp kvala som krävts förr. Förra året vid den här tiden där han rök mot Lopez i första rundan sedan åkte han mot Struff och Falla i de två nästkommande turneringarna. Det är inte jättestarkt och det var även samma där att han avslutade 2013 riktigt starkt. Så här års så har han ett dugligt försvar och har bra slag ifrån baslinjen, dock så måste man ha i åtanke att bana i Brisbane är svinsnabb och det gynnar Copil mer än vad det gynnar ryssen. Han kommer ha vissa problem med returerna och har svårt att se att Copil blir bruten så mycket att linan inte skulle täckas.

Dem möttes i Mons under 2013 och där vann Kukushkin med 7-5 7-5, här är det lite andra förutsättningar och till vår fördel. +3.5 till 1.86 går bra.