Ännu mer kampsport när UFC återvänder med ytterligare en gala, den här gången i Boston som lämpligt nog får se en irländare i kvällens main event. Conor McGregor går in som storfavorit mot Dennis Siver i en av de mer, på förhand, mest ojämna huvudmatcherna på senare tid vilket även speglar av sig i hur oddsen har fördelats upp hos spelbolagen. Likt några av de övriga tillställningarna tror jag inte att ”Notorious” kommer behöva mer än 5 minuter på sig. Notera att galan går natten mot måndag.

  • Match: Connor McGregor – Dennis Siver
  • Spel: McGregor – rond 1
  • Odds: 1,60 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 04.45 19/1

Dennis Siver har nu tävlat i UFC i snart 8 år. Konkurrensen var inte direkt lika bred på den tiden och den enda bidragande orsaken, egentligen, till att han har blivit kvar är för att det ändå finns ett visst intresse för honom för delar av den europeiska publiken. Veteranen, som precis har fyllt 36, har egentligen inte utvecklats någonting på senare tid, kommer från en kortare dopningsavstängning och blev inte direkt testad i sin senaste tillställning där han gick upp mot en nykomling.

Det börjar bli något uppenbart att UFC vill se slagskämpen och kanske även varumärket Connor McGregor gå segrande ur den här striden så att han närma sig en titelmatch (mot José Aldo) som antagligen skulle sälja väldigt bra. Irländaren är inte bara en oerhört begåvad, teknisk och skarp striker med bra power, men även en riktig karaktär. ”Notorious” har nu 12 segrar (varav 10 vinster via knockout/teknisk knockout med 9 avslut redan i den första ronden) i följd och har dominerat sedan sitt intåg på den stora scenen.


Det hade varit intressant att se hur irländaren står sig mot en riktigt vass brottare som kan minimera hans stand-up. De egenskaperna besitter inte motståndet i det här mötet och det här får alltjämt ses som ytterligare en bekväm matchning där motståndaren ska vara ett lätt byte. Notorious har en betydande speed- och reach advantage på 10 centimeter och är otroligt skicklig på att hitta vinklar med sina kombinationer där han är oerhört svårläst och kreativ. Likt de övriga tillställningarna så förväntar jag mig att han ska landa något tidigt där jag mycket väl ser logiken i att vi får ytterligare ett snabbt avslut. Conor McGregor att avsluta matchen i den inledande ronden spelas med en insats över medel.

/Puyol