Ett möte i bottenskiktet där Como tar emot Salernitana. Dessutom är det två lag med ganska dåliga form just nu. Como har dock gjort flera matcher där man varit bra spelmässigt och då oftast i hemmamatcherna. Men man får ofta dåligt betalt trots att man skapat solklara lägen. Man möter ett Salernitana som inte alls är bra på resande fot, dessutom är defensiven den svaga lagdelen och med flera spelare borta tror jag vi kan få se islossning för hemmalaget här.

  • Como – Salernitana
  • Spel: Como över 1.5 mål
  • Odds: 2.55 @ Unibet
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Como har ju bara gjort 5 mål på hemmaplan och man har ju inte vunnit någon match på hemmaplan och bara 1 totalt sett. Hur kan jag ens komma på tanken att spela på att hemmalaget gör 2 mål här. Ja det är såhär att Como har varit bra med i flera matcher på hemmaplan denna säsong till och med mot bra motstånd men man har haft extrem otur framför mål. Antingen har en målvakt storspelat som när Pescara var på besök för en tid sedan där man förtjänade 2 mål minst. Och hemma mot Avellino nyligen så missade man även där flera klara lägen och lite samma sak hemma mot Crotone. Nä man är klart med i matcherna men får otroligt dåligt betalat. Nu möter man ett Salernitana som inte alls går bra just nu och som har flera spelare borta. Bättre chans får man inte säger jag.

I hemmalaget så saknas troligen försvararna Pol Garcia Tena, Martin Borghese och Antonio Giosa. Sen även mittfältaren Alessandro Sbaffo. Här har vi tydliga avbräck i defensiven. Men offensivt så har man sina bästa spelare tillgängliga så inget att skylla ifrån sig på där. Kanske att man får tillbaka någon spelare av de skadade, men man har inga avstängningar här i alla fall.

Como   Salernitana

Salernitana har inte mycket bättre form än vad Como har i dagsläget. När Como har 15 raka utan vinst så mäktar Salernitana med 2 vinster på de 15 senaste. Men där man sett att formen är klart nedåtgående. Och visst att man vann hemma mot Ascoli för tre matcher sen men det var ingen imponerande insats mot ett Ascoli som då saknade massor av ordinarie spelare. Sen dess har man två raka förluster med 2-0 i båda matcherna. Och man har inte haft något stabilt försvarsspel överhuvudtaget. Faktum är ju att det är defensiven som är den sämsta lagdelen i detta lag samtidigt som offensiven är styrkan. Sen har man inte vunnit någon match på bortaplan denna säsong vilket såklart inte är några trevliga nyheter.

Till denna match så stryker vi ordinarie backarna Alan Empereur och Andrea Rossi samt mittfältaren Daniel Sciaudone som alla är avstängda i denna match. Sen har man skador på ordinarie mittbackarna Raffaele Schiavi och Alessandro Bernardini sen tidigare, man saknar även mittfältaren Andrea Bovo. Samtliga spelare är avbräck för defensiven. Istället ska man nu förlita sig på två backar som väldigt nyligen kommit tillbaka från långa skadeavbrott. Absolut inte optimalt i ett redan formsvagt lag.

———————————————————————————————————————————————————-

Como är formsvaga just nu med 15 raka utan vinst. Men man har på hemmaplan visat att man förtjänat mycket mer än vad man fått och tror att islossningen kan komma här. Inga offensiva avbräck och jag tror man går för 3 poäng här. Salernitana däremot har även dom en dålig form där defensiven ser dålig ut. Sen att man har en hel del avbräck i defensiven gör det hela inte lättare. Fortfarande segerlösa på bortaplan och man kan få det jobbigt här. Nykomlingsmöte är det också. Jag spelar Como över 1.5 mål till oddset 2.55. Insatsen är dock ganska låg. Avanti Como!

/ L’orso