Match i Italienska Serie B mellan nykomlingen Como och topplaget Bari. hemmalaget Como ligger sist i tabellen och man har knappast imponerat, visst att man såklart gör bättre hemmamatcher på hemmaplan men formen är inte bra. Dessutom har man flera ordinarie spelare borta nu. Och man möter ett Bari som ångar på med 4 segrar på de 6 senaste varav 2 är på bortaplan, mot betydligt tuffare motstånd. Oddsen känns lite väl generösa och jag haffar direkt!

  • Como – Bari
  • Spel: Bari 0.0, -0.5 (asian handicap)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Como ligger sist i tabellen och man gör det av en anledning, man har släppt in för mycket mål samtidigt som man har gjort för lite. Några matcher förtjänar man mer men sånt kan ju hända i vissa fall. Men merparten av matcherna har man inte spelat bra och ja då förtjänar man att ligga sist. Senast man vann var för 9 omgångar sen borta mot Novara men där man förtjänade mindre som jag var inne på, då man var det klart sämre laget men där studsarna gick deras väg. Man är just nu inne i en väldigt dålig form och man släppte alltså in 2 mål mot Pro Vercelli senast när man torskade med just 2-0 borta. Pro Vercelli som knappt kan göra mål överhuvudtaget liksom. Nä jag har inte mycket tro på detta Como.

Än värre blir det när man dessutom har 3 ordinarie mittfältare borta vilket svider rejält. Jag snackar om Andrea Marconi, Alessandro Sbaffo och Giacomo Casoli där alla är avstängda efter för många gula kort. Sbaffo är den där offensive som ska leverera bollar framåt och de andra två är lite mer åt de defensiva hållet så det är avbräck både framåt och bakåt, aj aj aj.

Como    Bari

Bari har 6 raka utan förlust där 4 av dom är segrar. Senast slog man Livorno på hemmaplan med 1-0, men matchen innan dess så vann man mot hemmastarka Cesena med 0-2 borta, där man gjorde en riktigt bra insats får man ju lov att säga. Man har ett bra lag på pappret men man har kanske inte fått ut det maximala än, inte offensivt i alla fall. Defensiven ser dock ganska stabil ut. Det var dock 2 matcher där målen trillade in läte väl mycket som gör så att målskillnaden ser lite sämre ut än vad den kanske borde göra. Ena matchen var mot Crotone borta där man fick en utvisad när det stod 2-1 och sen rann det på till 4-1 till slut, sånt är livet. Men på de 6 senaste matcherna har man släppt in 2 mål vilket är riktigt bra såklart. Nä man är starka just nu och tenderar att vinna sina matcher ganska stabilt ändå.

Vi stryker mittfältaren Savvas Gentsoglou som är avbräck på mittfältet, men man har betydligt bättre ersättare än Como till exempel. Men annars ser det rätt bra ut och man kommer med ett starkt lag, om inget plötsligt händer dagarna innan match såklart (då jag är ute med reken på onsdagen). Man ska vinna vinna mot jumbon efter förutsättningarna trots att Como har fansen i ryggen, ska vi säga 0-2 kanske?

————————————————————————————————————————————————————

Como har 9 raka utan vinst där 6 är förluster. Man är visserligen aningen bättre på hemmaplan men när man har 3 ordinarie mittfältare borta så är det verkligen så att det kommer vara kännbart. Bari har riktigt bra form nu med 4 segrar på de 5 senaste och man har mött betydligt tuffare lag än dagens motståndare. Så här tror jag man har en superchans, speciellt med tanke på förutsättningarna i hemmalaget. Tycker oddsen på bortalaget är alldeles för generösa här. Jag spelar Bari -0.25 (asian handicap) till oddset 2.00. halva insatsen tillbaka vid oavgjort. Insatsen blir ganska hög här. Jobba!

/ L’orso