Här tar jumbon Como emot målglada Avellino, där båda lagen komemr från helt olika matcher. Como torskade fullständigt borta mot Ternana med 4-0, medan Avellino vände 0-2 till 3-2 hemma mot Lanciano. Lite av Avellinos signum kan man säga, det är nästan alltid hawaii när det laget spelar. Lägger vi till det faktum att Como måste börja vinna nu, och att man ändå spelar rätt okej på hemmaplan så tror jag vi kan få se en del mål här.

  • Como – Avellino
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Como kommer från en svidande förlust med 0-4 borta mot Ternana, där man var riktigt usla bakåt men ändå helt okej framåt trots att det inte blev några mål. Men den förlusten innebar 13e raka utan vinst och formen är långt ifrån bra hos laget som ligger allra sist i Serie B. Och var man tvungna att vinna tidigare så börjar det onekligen bli dags att ta en seger nu för det skiljer 8 poäng upp till att man i alla fall ska få kvala sig kvar. Sen vet vi också att på hemmaplan är Como ändå rätt bra spelmässigt. Och när man nu tar emot Avellino där försvarsspelet sett bedrövligt ut i många matcher så tror jag att man ändå har en chans att peta in någon boll. Dock så måste försvarsspelet hos Como vara på topp för man möter ett lag som är hyperfarliga offensivt.

Inga avstängningar i hemmalaget. Men skademässigt så saknar man ordinarie mittbacken Pol Garcia Tena vilket är ett avbräck.

Como    Avellino

Avellino fortsätter att blanda och ge. Senast låg man under med 0-2 efter att inte egentligen förtjänat att ligga under, men när defensiven är som den är och man saknar ett par gubbar så är livet så i dagens Avellino. Dock så finns det alltid en chans för vändning trots att man ligger under med 0-2, som senast när man vände till 3-2. Offensiven i Avellino är ju så stark och det är nästan synd att defensiven är så dålig, annars hade man legat i absoluta toppen. Nu möter man jumbon Como och jag tror lite att vi får se ett Avellino som får matchen precis dit dom vill. Men samtidigt vet man aldrig vart man har dom och det kan lika gärna läcka in mål bakåt. Oförutsägbara Avellino kan man säga.

Man har fortfarande problem defensivt då flera ordinarie backar saknas på grund av skada. Det är Angelo Rea, Davide Biraschi och Pietro Visconti. Även frågetecken för mittfältaren Antonio Zito som jobbar hårt på mitten. Dock så får man ju tillbaka anfallaren Benjamin Mokulu som var avstängd senast, och det finns ju massor av offensiva alternativ nu när Luigi Castaldo är tillbaka från sin långtidsskada. Han gjorde även det avgörande målet senast.

———————————————————————————————————————————————————-

Como ligger alltjämt sist i tabellen, på hemmaplan har man ändå stått upp rätt bra spelmässigt. Men 13 raka utan vinst hemma som borta är såklart talande för vart laget står. Nu möter man ett lag som kan betyda 3 säkra poäng eller en given torsk. Avellino är ett lag som alltid levererar mål, om det inte är framåt så är det bakåt och vice versa. Det finns så sjukt mycket offensivt kapacitet i detta lag, samtidigt har man sett rena rama bottennapp defensivt sätt. Men en sak vet vi, om det bjuds på ett odds över 2 ggr pengarna på ett överspel när Avellino spelar så måste man nappa. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.12. Insatsen är strax över medel. Fraaaamåååt!

/ L’orso