Columbus har ännu inte vunnit en hemmamatch och idag kommer bortastarka Vancouver och besök så en lätt match blir det inte idag heller. Tror jag på bortalaget enbart för att man är starka på resande fot eller finns det annat som spelar in också?

  • Match: Columbus – Vancouver
  • Speltips: Columbus ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/11, 01.05

columbus_200x200Columbus har äntligen fått lite ordning på sitt spel efter att Tortorella tagit över. Öppningen av säsongen var katastrofal, men man har som sagt helt klart spelat upp sig. Hemma har man i många säsonger varit väldigt starka och tunga att möta. Den här säsongen har man inte vunnit en enda match på fem försök och det är dags att man tar tag i det idag. På pappret har man ett lag som definitivt borde vara högre i tabellen än var dem är för tillfället. Sedan Tortorella kommit in har man fått mer ordning på försvarsspelet och det är en nyckel om det här laget ska ta sig nån vart. I starten var det kaos, framförallt defensivt. Det var det även under stora delar av förra säsongen. Sedan är det såklart en stor faktor att målvakten Sergei Bobrovsky spelat upp sig rejält, men allt hänger väl ihop på sitt vis. Idag har oddsen sakta smugit sig nedåt en aning, men känner fortfarande att det är spelvärt. Trots att man inte vunnit någon match på hemmaplan så kan man inte alltid förlora och man kommer närmare en seger där för varje match som går. Idag möter man ett lag som man utan tvekan borde kunna mala sönder. Columbus saknar endast David Clarkson och Bobrovsky är bekräftad för start.

vancouver_200x200Vancouver har vi spelat emot ett par gånger och det är mycket för att jag inte tycker att deras lag håller speciellt hög klass. Man har startat otroligt bra med tanke på förutsättningarna, men känslan är väl att den där formen kommer bli sämre ju längre säsongen går. Dock har jag i tidigare speltips sagt att Vancouver trivs bäst på bortaplan och det står jag fast vid, men samtidigt måste man ta hänsyn till att det här NHL och alla slår alla. Blue Jackets kan inte gå utan seger på hemmaplan i all evighet och Vancóuver är en lämplig motståndare då jag håller dem på nedre halvan i tabellen utan tvekan. Idag gör även Jacob Markström debut efter att ha varit skadad ett par veckor. Kan inte uttala mig om det är positivt eller negativt för laget, men tror knappast det blir bättre än Miller i kassen. Ja, Markström gjorde en grym försäsong, men det är inte första gången han gör det och han har visat förut att han har en tendens att släppa en del lätta puckar förbi sig. Är han verkligen mogen för detta nu? Jag hoppas han är det för Sveriges skull och även för han själv, men idag får han gärna släppa ett par puckar förbi sig. Historiskt sett har Vancouver ett litet övertag, men samtidigt bör man ha i åtanke att Vancouver är klart sämre just nu än för några säsonger sedan. Dessutom är Columbus snäppet vassare också. Laget saknar Chris Tanev och Brandon Prust.


Columbus är bättre än vad tabellen visar och jag tror helt enkelt att man vinner sin första hemmamatch idag. Man kommer vara rejält laddade och det kommer Vancouver få sota för. Nucks har dessutom tre raka förluster. Mitt spel idag blir alltså Columbus ML till oddset 1.88 hos Unibet. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden