Lördagsnatten bjuder på en hel del spännande matcher och jag ska kika närmare på matchen mellan Columbus och Philadelphia. Mitt spel här kommer bli ett spel på en lagtotal.

  • Match: Columbus – Philadelphia
  • Speltips: Columbus över 2.5
  • Odds: 1.77 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/12, 01.05

Columbus Blue Jackets fortsätter vara lite av ett spöklag för mig, men inatt ger jag dem chansen igen. För två dagar sedan mötte man just Flyers och förlorade med 5-4 efter en makalös vändning av hemmalaget från Philadelphia. Idag kommer jag gå på att Columbus gör minst tre mål igen. Känslan är att det kommer krävas minst tre mål för att vinna nattens match och då känns överspelet bättre än ML-oddset på Columbus med tanke på att de läcker en hel del bakåt. CBJ spelar som bäst på hemmaplan och är et någonstans man ska spela på dem så är det när de spelar hemma. Ikväll får de också tillbaka två spelare som är väldigt viktiga för laget. Marian Gaborik och Jame Wisnievski gör båda comeback och förhoppningsvis kan de putsa på offensiven ytterligare och man bör definitivt ge övriga spelare en boost åtminstone. Jag gillar Columbus på hemmaplan och de får min peng idag också.

Marian Gaborik, Jaden Schwartz

Philadelphia har kommit igång rejält efter en väldigt trög start. Senast så bar Claude Giroux hela Flyers på sina axlar och lyfte dem tillslut till en seger. Detsamma gäller för Flyers som för Jackets när det gäller hemma-/bortaspel. Man är klart svagare på resande fot och det defensiva har inte övertygat supermycket denna säsong. Ikväll väljer man också att ställa andrekeepern Ray Emery och det är såklart en svag punkt om man jämför med Steve Mason. Tittar man inbördes mellan lagen så har Columbus haft ganska svårt att göra mål på Flyers, men det ska tilläggas att man bara mött varandra 10 gånger på de 13 senaste åren. Som sagt, jag är inget större fan av varken Philadelphia och Emery så jag gillar linan på Columbus denna afton.


Jackets är sköna på hemmaplan och får idag tillbaka två viktiga spelare som bör höja laget ett snäpp. Man gjorde fyra mål på bortaplan och ska nu spela på hemmais. Linan bör lösa sig. Jag spelar Columbus över 2.5 mål till oddset 1.77. Spelet hittar ni hos Betsson och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden