Trots gårdagens missräkning på Winnipeg så fortsätter jag på att försöka plocka en vinnare. Ska sägas det att Jets lätt var värda tre mål, men slutade dock på två. Ikväll lägger jag mitt fokus på att spela en vinnare i matchen mellan Columbus och Minnesota.

  • Match: Columbus – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 1.91 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/12, 01.05

Columbus går tungt för tillfället, även om man de sista matcherna spelat upp sig något. Man har haft en del skador på slutet på flera viktiga spelare och saknar fortfarande ett par. Marian Gaborik, Jared Boll och Cody Bass är borta sedan tidigare. Nathan Horton har ännu inte debuterat för Columbus. Man har även ett nytt avbräck i stjärnmålvakten Sergei Bobrovsky som givetvis är ett tungt avbräck. Ersättaren Curtis McElhinney har gjort det bra de få matcher han stått, men är självklart en sämre målvakt än Bobrovsky. Normalt sett gillar jag inte att spela emot Columbus i deras hemmaborg, men samtidigt har deras spel inte alls klickat den senaste tiden. Anfallsspelet har varit under all kritik och ikväll möter man ett av ligans klart bästa lag bakåt. Målchanserna har inte haglat framåt och då kommer man behöva ett par stycken mot detta defensivt starka lag.

Niklas-Baumlckstroumlm-opererad-borta-tolv-veckor

Minnesota har varit inne i en tung period dem också, men man har däremot vunnit de två senaste matcherna. Så sent som igår slog man tillbaka regerande mästarna Chicago på hemmais. Innan det slog man Phoenix och spelade även otroligt bra i matchen innan mot Colorado. Där stod dock Semyon Varlamov på huvet och räddade Colorado som tillslut vann på straffar. Zach Parise var endast borta i en match pga skada, men nu är han tillbaka sen ett par matcher tillbaka. Han gjorde även mål i den senaste matchen så formen är på väg tillbaka. Känslan ikväll är att Columbus kommer få svårt att ta sig förbi Minnesotas stabila försvar. Det är trots allt ett av ligans bästa lag bakåt och med den formen Blue Jackets har så tror jag man till blir för svaga för detta Minnesota. Columbus  har haft svårt att skapa tryck på sina motstånade på slutet och mot ett lag som Minnesota som är ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål så kommer de återigen få det väldigt tufft att skapa målchanser. Nicklas Bäckström startar i kassen för Wilds.


Som sagt, min känsla är att Minnesota är för bra defensivt mot ett just nu för dåligt offensivt Columbus. Jag tror det blir en ganska  jämn match där Wilds drar det längsta strået pga sin stabila defence. Mitt spel blir Minnesota ML till oddset 1.91. Insatsen blir 6 units och spelas hos William Hill.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden