Vi fortsätter med nattens matcher och fokuserar lite på Columbus i hemmamötet mot Minnesota där jag gillar hur hemmalaget står som underdogs. Däremot så har jag svårt att lita på CBJ och deras försvar för tillfället och kommer istället välja ett annat spel.

 

  • Match: Columbus – Minnesota
  • Speltips: Columbus över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 01.05

 

 

columbus_200x200Columbus har två raka segrar som har kommit mot Dallas respektive Washington på hemmaplan och det är riktigt bra gjort att man lyckats fått med sig alla poäng från de matcherna. Tittar man på hur de spelat dem här säsongen så är det offensivt man ska vinna sina matcher och inte med en tight defensiv. De senaste två har man släppt in sju mål, men man har också gjort elva framåt. På hemmaplan är man bra mycket bättre än vad man är på resande fot och man lever lite på publikens energi. I kvällens match möter man ett bra lag ännu en gång och frågan är om man lyckas hålla tätt bakåt idag? Det litar jag inte på. Däremot så tror jag att man kommer behöva göra minst tre kassar för att vinna matchen ikväll och då känns det här som ett mycket sundare spel. Jag tror också dem själva vet att dem är starkare offensivt än defensivt sett och då måste man också gå för att spela ett offensivt spel. När man dessutom har både Bobrovsky och McElhinney borta med skador så är det ännu viktigare att producera mål framåt. Man möter ett starkt defensivt lag, men också ett lag som är betydligt mer sårbara på resande fot. Jag tror man försöker gå för att spela offensivt ikväll. Anton Forsberg får förmodligen förtroendet i kassen och man saknar Matt Calvert samt Cody Goloubef.

minnesota_200x200Minnesota går in till denna match med två raka förluster och kommer få ännu en jobbig kväll tror jag. Man har under hela säsongen haft problem att göra mål och framförallt på resande fot där man haft stora problem under hela säsongen. Hemma har man alltid varit brutalt starka, men på bortaplan har man verkligen inte samma energi och vad det beror på är såklart svårt att sätta en förklaring på. Som jag nämnde ovan så tror jag också att deras spel dör lite när man inte får energin från hemmafansen. Så är det med många lag, men ganska tydligt från just Wilds sida. Man släpper inte till speciellt många mål, men ikväll tror jag på en hawaii-match med mycket målchanser där Blue Jackets kommer vara spelförande och skapa de flesta målchanserna. Det tror jag tillslut kommer resultera i minst tre mål insläppta. Däremot så kan an vinna matchen och det är pågrund av att Columbus har ett taskigt försvar plus att man har både förste- och andremålvakten på skadelistan. Historiskt sett så har Columbus dessutom vunnit sju av de tio senast spelade mellan lagen och har således ett litet övertag där. Ingen målvakt är bekräftad, men räknar med Dubnyk då Kuemper är skadad. Inga nämnvärda skador för övrigt.

Columbus is 5-1 SU in its last 6 games when playing Minnesota
Columbus is 15-6 SU in its last 21 games when playing at home against Minnesota
Minnesota is 4-12 SU in its last 16 games on the road


Jag gillar som sagt Columbus som underdogs här, men litar inte på deras försvarsspel. Därför kommer jag välja ett totalspel på dem istället. Mitt spel blir alltså Columbus över 2.5 mål till oddset 1.90 hos betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden