Nu är det inte långt kvar tills NHL-säsongen drar igång på riktigt. Tills dess får vi nöja oss med lite preseason. Inatt ska jag titta närmare på matchen mellan Columbus mot Minnesota. Ett av lagen ställer ett riktigt ungt lag på banan.

  • Match: Columbus – Minnesota
  • Speltips: Columbus ML
  • Odds: 1.87 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/9, 01.00

Columbus fick sig förra säsongen ett litet lyft och var med in i det sista och kämpade om en slutspelsplats. Man räckte dock inte hela vägen fram, men siktar på att göra om succén denna säsong. Som sista utpost har man förra säsongens Vezina-vinnare, Sergei Bobrovsky. Han tog nästan på egen hand Columbus till slutspel och han ser minst lika spännande ut denna säsong. Försäsongen har varit bra för Blue Jackets som just nu har en rad på 4-1-0, vilket är otroligt fint. Man har också spelat med ganska starka trupper redan från start vilket gör att man är ganska samspelta redan nu. Ser man på förra säsongen så var man två olika lag hemma som borta. På hemmais var man riktigt bra och gjorde allt som oftast bra matcher, men på bortaplan höll man inte alls samma klass. Ikväll spelar man hemma med en stark trupp mot ett ganska reservbetonat Minnesota och då ska man bara lämna matchen med ytterligare en seger.

2013 NHL Awards

Minnesota gjorde ett par spektakulära värvningar förra säsongen och man kändes som ett givet slutspelslag, även om det höll på att gå illa tillslut. Det var just Columbus som man snuvade på den sista slutspelsplatsen. Idag söker säkerligen Blue Jackets lite revansch. Wilds topline med Brodin-Suter-Parise-Koivu-Pominville har fått sparsamt med speltid under försäsongen och kommer inte heller att delta ikväll. Man ställer ett riktigt profilfattigt lag på banan och det mesta är som sagt bara ungt. Laget ska väga lätt mot ett bra mycket mer rutinerat Columbus.

Såhär ställer lagen upp ikväll:

COLUMBUS
Forwards: Anisimov, Atkinson, Bass, Chaput, Comeau, Craig, Dubinsky, Foligno, Gaborik, Jenner, MacKenzie, Skille

Defense: Erixon, Johnson, Murray, Prout, Tyutin, Wisniewski

Goaltenders: Bobrovsky, McKenna

MINNESOTA
Forwards: Zucker, Mitchell, Dowell, Brodziak, Niederreiter, Cooke, McMillan, Steckel, Fontaine, Graovac, Foucault, Haula, Phillips

Defense: Ballard, Stoner, Blum, Prosser, Landry, Kampfer, Dumba

Goaltenders: Harding, Kuemper


Tittar man på lagen så ska det skilja en del ikväll. Columbus har nästintill helt ordinarie backbesättning och dessutom förväntas Bobrovsky starta återigen. Jag tror att Columbus löser detta på hemmais. Mitt spel blir därför Columbus ML till oddset 1.87 hos bwin. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden