Dag ett av julmånaden är här och också dag ett på denna vecka. Columbus har haft det tungt på slutet och söker en seger. Idag tar man emot Florida och frågan är om man lyckas vända sin dåliga trend idag? Jag är tveksam.

  • Match: Columbus – Florida
  • Speltips: Florida ML 
  • Odds: 2.10 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/12, 01.05

columbus_200x200Columbus verkar få en riktigt tung säsong iår. Man ligger sist i hela ligan på sina ynka 14 inspelade poäng såhär långt på 23 matcher. Egentligen tycker jag att man har ett ganska okej lag på pappret och borde absolut kunna vara med och hota om en slutspelsplats, men iår har det inte riktigt gått som man velat. Skadorna i truppen har varit en stor orsak till att man ligger där man ligger, men man kan inte heller skylla allt på det. Det defensiva var under stor kritik under förra säsongen också, men man har mer eller mindre levt på att Sergei Bobrovsky ska spela på topp. Det har han inte gjort hittills, och med ett redan virrigt försvar så blir det såklart tungt. Bobrovsky har inte på något sätt varit dålig, men han har inte heller visat upp det spel han hade under de två tidigare säsongerna. Just nu är man uppe i sex raka förluster och stämningen i truppen lär inte vara på topp. Normalt sett är man ganska okej på hemmaplan, men som det sett ut på sista tiden och med tanke på att man fortfarande har ett par vassa spelare skadade så tror jag man inkasserar den sjunde raka förlusten denna afton. Columbus saknar sju ordinarie spelare. Dubinsky, Anisimov, Murray, Tyutin, Goloubef, Horton och Letestu är alla skadade inför kvällens match.

florida_200x200Florida har gått klart över förväntan. Man har under ett par säsonger bygg upp ett ungt lag som på sikt kanske kan etablera sig med de största lagen. Den här säsongen har man tagit ett stort steg på vägen när man faktiskt visat upp ett spel som klarar att mäta sig mot alla lag. Man har fått bukt på sitt försvarsspel och dessutom hittat två målvakter som spelat riktigt bra, som också är en väldigt stor bidragande orsak till varför man idag ligger strax under sista slutspelsplatsen. Laget man har är ganska jämnt. Man har ingen större stjärna som sticker ut, utan man förlitar sig på ett stabilt försvarsspel och tre femmor som alla kan producera. Man vinner inte stort i sina matcher, men man spelar tight och är bra på att stänga ner sina motståndare. Idag möter man ett lag helt ur form som har haft svårt att göra mål på sista tiden och det ska man klara av att besegra. Mitt tips är att Columbus kommer få svårt att göra fler än två mål och det ska man ha god chans på att vinna denna match, dessutom till ett riktigt fint odds. Man saknar idag Dave Bolland som varit borta mer eller mindre hela säsongen. Jussi Jokinen är ett frågetecken, men bör vara tillbaka. Al Montoya startar i kassen och även han har varit riktigt bra denna säsong.


Florida spelar tight och bör kunna stänga ner ett skadedrabbat Columbus utan större problem. Jag tycker oddsen borde vara jämnare än vad dem är och oddset vi får på Florida känns helt okej ikväll. Mitt spel blir allt Florida ML till oddset 2.10 hos betway. Insatsen blir medel och landar idag på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden