Jag kliver in på ytterligare ett spel denna natt och det blir ingen ovanlighet när det gäller ett skottspel. Columbus tar emot unga Edmonton och med tanke på de senaste matcherna från CBJs sida så ser jag detta spel som bra.

  • Match: Columbus – Edmonton
  • Speltips: Edmonton flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.90 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 30/11, 01.05

Columbus har inte haft det lätt under de senaste veckorna, men har iallafall vunnit ett par matcher under de sista matcherna. Tidigare under säsongen gick man helt okej och man såg länge ut att vara ett möjligt slutspelslag, men har på senare tid börjat falla långt ner på den skalan. Visserligen har man varit hårt skadedrabbat där man haft oturen att många viktiga spelare varit borta av olika anledningar. Man saknar fortfarande Marian Gaborik, Brandon Dubinsky, Derek MacKenzie, Jared Boll och Nathan Horton. De två förstnämnda är verkligen två viktiga kuggar offensivt för detta Columbus och det har märkts att de saknats i offensiven som inte alls varit lika fantasifull. Skottsnittet framåt har verkligen minskat och man har svårt att ta sig till lägen. Tittar man bara på de fem senaste matcherna så har man skjutit 19, 22, 18, 16 och 14 skott. Jag menar, det är inga siffror som skrämmer direkt. Edmonton är inget superlag bakåt, men offensivt har man kraft nog att skjuta fler skott än detta Columbus idag.

Taylor-hall

Edmonton går lite i motsatt riktning jämfört med Columbus. Man startade dåligt, släppte in många mål samtidigt som det talangfulla laget hade svårt att producera framåt. Nu har man fått igång spelet och framåt har man varit riktigt bra. Visst, man släpper till lite fler skott i snitt än Columbus, men det jämnar ut sig då man skjuter lite mer istället. Då kan vi ganska klart konstatera att för tillfället så bör Edmonton ha en fördel när det gäller skott och anfallsspel med tanke på hur Columbus har spelat de sista matcherna. Edmonton har även en tendens att aldrig sluta anfalla. Man har många unga spelare som är födda för att spela i offensiv zon och när man får det att funkar är man svåra att stoppa.


Huvudtanken här är att Edmonton fått igång sitt anfallsspel och kommer sätta CBJ under press tillsammans med att hemmalgets form de sista matcherna varit ytterst dålig. Man har ingen fantasi framåt och har svårt att hitta målchanser. Mitt spel blir Edmonton flest skott på mål till oddset 1.90. Insatsen blir 6 units och spelas hos Bwin. Lägger man ett spel på både mina rekar ikväll så bör man minst typ gå plus/minus noll. Jag gillar båda oddsen och tror att minst ett av de lagen jag nämnt kommer vinna skotten.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden